Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Julefrokosten er en gammel dansk tradition, som allerede starter fra november måned og hele vejen frem til februar. Du skal dog være opmærksom på specifikke elementer, som skal indgå i en julefrokost. Vi giver dig 5 tips til hvilke elementer, du skal huske at have med, hvis du går og skal arrangere årets julefrokost.

Tip 1: Det store kolde bord før de varme retter

Der er mange, som begår den fejl, og sætter alt på bordet med det samme til julefrokosten. Ikke fordi der er noget forkert i det, men de retter som indgår i det store kolde bord, kan i nogle tilfælde blive glemt og overset på bordet. Du kan i stedet bruge det store kolde bord, som en slags forret før de varme og lune retter bliver serveret.

Tip 2: Husk snaps til silden

Mange vil nok mene, at det er en selvfølgelighed med snaps til en julefrokost. Det har I også helt ret i. Mange glemmer bare at servere snapsen på det rigtige tidspunkt, og dermed bliver snapsen mere indtaget som et shot, der bare skal ned uden nogen form for nydelse. Dette er en misforståelse. Du skal servere snapsen til silden, da smagen fra silden og snapsen giver den bedste smag til dine smagsløg.

Tip 3: ”Julelege” er en del af julefrokosttraditionen

Efter alt den gode mad, er det vigtigt, at du også har en lille overraskelse til dine gæster. Det er her legende spiller en rolle. Du kan forberede et sjovt indslag efter maden, eller løbende igennem hele aftenen. Det vigtigste er at få gæsterne med på julelegende, da det også er et godt samtaleemne til resten af aftenen.

Tip 4: Hyggelige omgivelser

Omgivelserne spiller en vigtig rolle til en julefrokost, da den er med til at sætte stemningen for hele arrangementet. Hvis du derfor ikke har rammerne på plads hjemme ved dig selv, skal du måske overveje at flytte arrangementet ud af huset. Et godt sted kunne være Oluf Bagers Gård i Odense, som har de rette rammer og lokaler til en hyggelig julefrokost.

Tip 5: Ris a la mande til dessert

 

For lige at toppe aftenen med Kirsebær(sauce) på toppen skal ris a la mande være det sidste, der bliver serveret. Risengrød kan blive for tungt, og ikke alle kan lide ost. Ris a la mande er derfor det sikreste valg.