Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis vandhanen drypper eller at du skal udskifte armaturet er typisk en opgave, de fleste kan klare selv. I denne artikel giver vi dig 5 tips, til hvordan du nemt og enkelt kan udskifte vandhanen. Nogle vælger at reparer den eksisterende vandhane, men det kan ofte komme til at være meget dyrere, end at købe og installere en ny.

Først og fremmest skal der lukkes for vandet. Det er vigtigt at vandet til den enkelte vandhane lukkes helt, inden du begynder at løsne bolte eller pakninger. Det kan gøre på flere måder, og i de fleste installationer er det ofte monteret en lille ventil på både det varme eller det kolde vand, en såkaldt ballofix. Hvis du bor i et større lejlighedskompleks, kan det nogen gange være nødvendigt at lukke for al vandet.

5 trins guide

  1. Monter den nye vandhane ved at skubbe o-ringen op om slangerne på det nye armatur, og træk herefter slangerne ned gennem hullet i bordpladen, så o-ringen ligger mellem bordpladen og selve armaturet.
  2. Under bordet trækker du derefter pakningen på slangerne, så den hviler op imod bordpladen. Skru derefter armaturet fast med spændeskive og møtrik fast med fingrene.
  3. Når du er sikker på, at armaturet sidder lige, spænder du møtrikken under bordpladen helt fast med svensknøgle eller et topnøglesæt. Du bør købe nye pakninger eller o-ringe, og her kan det være en god idé at tage de gamle med ned i byggemarkedet, så du får den som du skal bruge.
  4. Sikre dig at du har skruet de nye vandrør fast og hvor du derefter monter de nye vandslanger på vandrøret, og spænder dem fast med svensknøglen. Oftest er slangen til den varme hane markeret med rød, mens den kolde er blå. Åbn forsigtigt for vandet igen og sikre .
  5. Så er der vand i den nye hane. Åbn for afspærringsventilen eller hovedventilen og derefter for vandhanen og tjek, at der kommer vand ud, og lad det gerne løbe i 30 sekunder, for at se om vandet er klart og løber i en

Det tager omkring 30-60 minutter at skifte den gamle vandhane, ud med den nye.