Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er flere og flere, som ønsker at stoppe med at ryge. Det kan dog være en svær proces, hvor mange falder tilbage, efter de har prøvet at stoppe. Vi giver her 5 tips til, hvordan du bedst kan stoppe helt med at ryge.

Find det bedste alternativ – e-cigaretter

Det kan være svært at stoppe med at ryge fra den ene dag til den anden, det kan derfor være en god ide at finde et alternativ til cigaretterne, inden man bestemmer sig for at stoppe. Et godt alternativ kunne være e-cigaretter, som giver en helt anden smagsoplevelse. E væske giver e-cigaretter en bestemt smag, som man selv kan vælge. Der findes mange forskellige smagsvarianter hvor det kun er fantasien, som sætter grænserne.

Begynd at dyrke sport

For at mærke hvor meget cigaretterne har sat sig i kroppen, kan man prøve at dyrke sport. Det kan åbne øjnene ved mange mennesker, og få dem til at genoverveje deres sundhed. Cigaretter giver dårlig luftveje i halsen, og kan give kraftige hosteture, når man f.eks. dyrker sport. Prøv derfor at dyrke moderat sport eller løbe en tur og mærk om du har lyst til at ryge efter.

Snus – en svensk løsning

Lige som e-cigaretter findes der andre alternative løsninger til cigaretter. Snus er blevet mere og mere populært i Danmark, og man ser specielt mange unge bruge snus. Snus bruges af mange sports mennesker som gerne vil have nikotin, men som ikke vil ryge. Snus er dog ikke på nogen måde sundt, da de stadig indeholder mange af de samme stoffer som cigaretter. Du undgår bare at få rygerlunger.

Tyggegummi

En mere sjov løsning på rygestop kan være at udskifte cigaretterne med tyggegummi. Her kan du vælge nikotintyggegummi eller bare almindelig tyggegummi. Det vigtigste er, at det skal stoppe din træng til at ryge.

Find den løsning som passer bedst til dig

Der findes mange råd omkring rygestop. Det vigtigste er, at du finder den løsning, som passer bedst til dig. Det er måske det bedste råd, man overhoved kan give. Da løsningen er forskellig fra menneske til menneske.