Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når man har boet tilpas lang tid i et hus, kan det være sundt med lidt nyt liv i ens stue. Det er typisk det rum man opholder sig det fleste af døgnets (vågne) timer i, og derfor også det rum man ser mest. Det er derfor også det rum, hvor det betyder mest at der sker noget nyt en imellem. Hvordan man vil give det nyt liv, er der mange måder til, og her får du fem tips til hvad du kan gøre.

Du kan naturligvis købe en masse nye dyre møbler, men vi har her samlet fem tips der ikke kræver den helt store investering, men hvor du med få midler kan gøre meget.

1: Mal

Noget af det første der falder mange ind, når det kommer til at lave om, er at male, hvilket heller ikke er uden grund, det giver nemlig en masse med relativ få midler. Du kan naturligvis vælge at male det hele, men du kan også nøjes med at male en enkelt væg. Dette giver et masse dynamik, men kræver i sagens natur ikke så meget som fire vægge.

2: Tapetsér

En anden ting du kan gøre for at skabe liv i stuen, er ved at tapetsere den. Der findes en meget bred vifte af tapeter, fototapeter og lignende, og ved at tapetsere en væg eller et stykke af en væg, kan du skabe liv, især hvis du vælger tapet med mange farver eller farverige motiver.

3: Sæt stuk op

Stuk er noget af det der er kommet stærkt igen i de senere år. Stuk er både blevet billigere og af en bedre kvalitet, end vi så for år tilbage, hvilket betyder du kan få et rigtig flot resultat. Det er dog naturligvis langt fra alle stuer der er egnet til stuk, men det kan give et meget eksklusivt look, hvis du vælger den rette løsning – du kan læse mere om stuk her.

4: Mal et møbel i den modsatte farve

Farvespil er noget af det, der kan give meget nyt liv i en stue. Har du eksempelvis et større møbel (reol, skænk, bord), der er hvidt eller sort, kan du male det i den modsatte farve. Dette vil give et kæmpe frisk pust, da din hjerne er vant til at se en anden farve, og derfor vil have en stor betydning, hvis det pludselig er en anden farve.

5: Køb en farvestrålende dug

Det lyder måske som en lille ting, men hvis I har et spisebord i stuen, er der en god sandsynlighed for, at det fylder godt i stuen. Hvis du køber en flot dug med mange farver, kan de giver nyt liv til stuen. Du kan naturligvis også vælge at købe flere, så du kan pynte lidt op efter humør.