Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Kunne du tænke dig at komme i gang med yoga? Så får du her den ultimative yoga-guide i 5 simple tips.

Alle ved, hvor sundt yoga er, men det er ikke alle, de ved, hvordan man kommer i gang med at dyrke yoga uden at skulle melde sig ind i et fitnesscenter — eller hvordan man kommer i gang, hvis man skal. Er det eksempelvis nødvendigt at melde sig på et hold, eller kan man dyrke yoga på egen hånd?

#1: Vil du træne selv eller melde dig til et hold?

Det første, du skal gøre, er at overveje, om du har lyst til at melde dig på et yogahold eller begynde på egen hånd. Processen herfra er lettere, når du har besluttet dig for, hvilken fremgangsmåde du vil anvende.

#2: Lær fra YouTube

Hvis du gerne vil i gang på egen hånd, kan det være en god idé at se YouTube-guides, hvor du har mulighed for at se, hvordan man gør, uden at skulle betale i dyre domme for undervisning. Uanset hvad, er det også et godt udgangspunkt, hvis du vil starte på et hold.

#3: Find et h0ld

Undersøg, hvor i dit nærområde, der er et hold, som du kan begynde på. Det kan være en fordel at starte på et hold, hvis du er helt ny på området, fordi du får nogle, du kan lære fra — og så kan det virke motiverende, at der er andre, der er med på holdet, så I i fællesskab kan udvikle jer mod målet. Bor du i Århus, kan du eksempelvis dyrke yoga her.

#4: Du kommer langt med det rigtige udstyr

Det udstyr, du skal bruge, er hverken meget eller dyrt. Du skal have noget yogatøj samt en yogamåtte, og så er du sådan set i gang. Mere skal der ikke til, så det er ikke dyrt at kommer i gang.

#5: Supplér eventuelt med løb

Hvis du dyrker yoga for at komme i form, skal du ikke regne med de store fremskridt. Din krop bliver mere smidig, men du styrker ikke konditionen. Derfor bør du supplere med løb eller en anden form for konditionstræning, hvis du vil i bedre form.