Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De fleste af os, vil gerne have lidt på kistebunden, når vi trækker os tilbage for at nyde vores tilværelse efter at have brugt det meste af livet på arbejdsmarkedet. Men hvordan får man egentlig skabt sig en formue, som man kan nyde godt af, når man bliver ældre? Vi prøver at kaste lys over sagen; derfor får du fem konkrete tips, som du bør fokusere på at følge, hvis du vil kunne trække dig tilbage og tilbringe dine ældre dage som en rigtig levemand.

1. Brug aldrig mere end du tjener

Mange unge mennesker lever i perioder på overtræk, eller låner penge til ting, som de ikke har brug for. Det er ikke en god idé — og slet ikke, hvis man vil gøre sig en forhåbning om at stable en formue på benene i løbet af livet.

2. Lad være med at bo til leje

Ingen regel uden undtagelse. Det er svært at købe et hus, hvis ikke man har en større formue at bruge. Derfor er det helt tilladt at låne i banken til et hus. Men husk at vær realistisk, når du fastlægger udgifter — det kan hurtigt komme til at løbe løbsk.

3. Investér pengene

I stedet for at indbetale til pension, kan du vælge at investere dine penge. Tag en snak med en investeringsforening, som kan hjælpe dig med at forplante dine penge, så de vokser sig større endnu.

4. Lev sparsommeligt som ung

Det giver god mening ikke at bruge mange penge, imens man stadig er ung. I hvert fald hvis man vil have penge, når man skal på pension. Gem derfor pengene til I bliver gamle.

5. Brug fornuften

Det handler generelt om at bruge sin sunde fornuft. Lad være med at bruge penge, man ikke har — og køb kun de ting, der virkeligt er vigtige, og så skal I nok kunne trække jer tilbage og nyde jeres otium, når I bliver gamle.