Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange udgifter forbundet med at få et barn. Men alligevel kan det godt komme bag på mange nybagte forældre, hvor mange udgifter der rent faktisk er tale om. Det kan hurtigt komme til at koste mellem 15-20.000 kroner. Det er vel og mærket omkostninger som i alene har inden barnet overhovedet er kommet til verden. Blandt andet til udstyr som barnevogn, babyseng, autostol og lignende.

Her giver vi nogle tips til hvordan du kan spare lidt på mange af de udgifter – læs med her.

1. Køb genbrug

Der findes mange forskellige genbrugsmarkeder og bla. andet den danske app Reshopper er uhyre populær blandt forældre til børn. Her kan man sætte alt indenfor udstyr og tilbehør til børn til salg. Det er en form for gul og gratis eller DBA, men kun med baby og børneudstyr. Både barnevogn og autostol kan med fordel købes brugt.

2. Lån af venner og bekendte

Ofte er det mange i ens omgangskreds som også lige har fået børn. En barnestol til baby koster tæt på 2.000 kr. og er typisk en stol de kun bruger i et halvt års tid. Hvis du ikke umiddelbart kender nogle, kan det også være en idé at gå sammen med et andet par, som venter et barn i den kommende fremtid, og dermed splejse til stolen

3. Gør-det-selv

Der er rigtig mange ting du kan lave selv og dermed spare lidt her og der. En sengerand kan eksempelvis hurtigt koste mange en plovmand og nogle op til flere tusind kroner. Hvis du er lidt let med fingerne og de ellers er skruet nogenlunde ordentligt på, kan du sagtens selv sy en, for en brøkdel af prisen. Du skal blot bruge vat og stof – pladevat, mere præcis kan købes i hobbyforretninger, metervarer stof kan du med fordel købe online som her.

4. Lav selv babymaden

Du kan selv lave er babymad. I løbet et det første år kan du hurtigt bruge flere tusinder kroner på babymos og baby. Men du kan sagtens lave det selv, og mindst lige så godt. Små portioner med kartofler, gulerødder og den slags, kan fryses og bruges ved lejlighed.

5. Undgå de dyre mærker

Som med alt andet, er der også mere eksklusive mærker til baby udstyr. Mærker som Emmajunga, Stork og mange andre, tager omkring 10.000 kr for en barnevogn. Hvis du køber et mærke som ikke er så brandet som disse, kan du oftest få en som er mindst lige så god, til det halve.