Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Især i mange ældre huse, kan opstå alvorlige skader i boligens skjulte installationer. I denne artikel har vi samlet 5 tips til hvordan du kan får udbedret de mest problemfyldte installationer, og hvilke slags huse der har størst risiko for skader.

Det kan være vigtigt at skabe et overblik over husets tilstand og undersøge steder som man normalt ikke vil undersøge. I revnede og utætte brønde, utætte kloakker, gamle eller skjulte elinstallationer og i skjulte varmerør kan der opstå skader, som du aldrig vil kunne opdage, inden skaden er sket, med mindre du er opmærksom på disse områder.

5 ting som du bør undersøge:

  1. Fugtskader. I et hvert hus kan der opstå fugtskader efter utætte vand- og varmerør, og det er ofte nogle af de dyreste skader at udbedre, da følgeskaderne kan tage om sig. Tjek disse jernrør, da de generelt set har en begrænset levetid på 30-40 år, og få den udskiftet i tide til nogle galvaniseret rør.
  2. Skjulte el-installationer. Disse installationer er ofte årsager til brande, som kan opstå som følge af gamle og ikke-lovlige elinstallationer. skift gamle ledninger ud, som er ældre end 60 år. Ligeledes bør du skifte kontakter, stik og samlinger, som er blevet installeret for mere end 40 år siden, inden det skaden sker.
  3. En utæt kloak. Kloakken kan tit være årsagen til relativt store mængder fugt inde i huset, hvilket ligeledes kan fører til store følgeskader, både på indvendige og udvendige bygningsdel, samt dit indbo. Det gælder især for huse med kælder og huse fra før 1970.
  4. Undersøg husetstilstandsrapport. husets tilstandsrapport og elinstallationsrapport er vigtige elementer, og ofte kun elementer som der kigges på ved køb og salg. Hvis du ike allerede har fået en professionel til at gennemgå papirerne, kan du med fordel gøre dette, for at undgå omkostelige skader.
  5. Tjek historien på huset. På www.weblager.dk kan du tjekke om  dit hus er fra en af de tidsperioder, hvor der blev anvendt et af de problemfyldte byggematerialer. Find tegningerne og tekniske forvaltninger over din bolig.