Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Danmark står midt i et byggeboom, og lige nu er der også for alvor gang i boligmarkedet. Det kommer ikke som en overraskelse, at finanskrisen lagde en dæmper på bankernes udlån og dermed også på boligejernes købekraft, men nu er dansk økonomi for alvor i gang igen, og danskerne rykker fra hus og hjem til nye boligformer. Vi har samlet fem tips til de, der står overfor at skabe et nyt hjem.

Tip 1: Arkitekttegnet huse for fremtiden

Skal det nye hjem være state of the art, unikt og helt sig eget. Så skal du gå efter at skabe et hjem baseret på arkitekttegninger og rådgivning. Dette er ofte en dyrere løsning, da mange tilvalg bliver unikke, men det er også lige præcis ønsket hos mange af de danskere som vælger det arkitekttegnede hjem.  H-Huse, vinkelhuse og mange andre typer – ja, kun arkitekten og kunden sætter begrænsningen.

Tip 2: Et bæredygtigt hus

Den helt store trend indenfor husbyg er bæredygtighed. Danskerne vil forlade og efterlade vores klode i god stand, og derfor skal huset bygges, så de efterlader minimalt aftryk på miljøet, men også med fokus på, at huset skal være isoleret og energieffektivt. Materialer og miljø går hånd i hånd, så disse projekter bliver ofte dyrere end det gennemsnitlige husprojekt.

Tip 3: Typehuset for den gode økonomi

Ikke mange ved det, men man kan faktisk nemt kombinere de to første tip med ønsket om at overholde den gode økonomi. Hos Bernt Nielsen laver man for eksempel typehuse af høj kvalitet med fokus på miljøet og baseret på de stærkeste arkitekters arbejde.

Tip 4: Én stor familie i ét stort hjem

Bofællesskaber er ikke længere noget, der hører 70’erne til. Nye familieformer og dermed også nye boformer stormer frem i disse år. Rundt i landet findes mange bofællesskaber, og de kommer i alle former og sammensætninger, som sikrer et format, der passer ind i de fleste familier.

Tip 5: Lej dit drømmehjem

Mange af de ovenstående tips har fokus på det faktum, at du ejer hjemmet. Det behøver du jo ikke. Man kan også vælge at leje sit hjem. Mange tænker først og fremmest på husleje, som noget man gør med lejligheder, men rundt i hele landet står huse klar til indflytning og mange danskere vælger at leje deres hjem. Måske er det også noget for dig?