Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der kan være mange grunde til et lavere selvværd, og hvis man er inde i en dårlig periode, kan man nemt male fanden på væggen og tænke dårligt om sig selv. Vi har i denne artikel lavet en liste over tips til hvordan du kan du får et bedre selvværd og kommer ud af den negative spiral. Læs med her:

Ros i stedet for ris

Husk at ros dig selv. Det er vigtigt at du indser at du rent faktisk godt kan mange ting(det kan vi alle), også selvom de er små. Hvis du f.eks. er god til at tage dig af dine venner, så ros dig selv for det. Ligeledes hvis du er pligtopfyldende og altid kommer til tiden – ros dig selv for det. De små sejre samler sig til store sejrer, og vil på sigt gavne for selvværdet.

Undgå negative tanker

Det er vigtigt at du ikke taler for meget ned til dig selv og derimod tænker mere positivt. Vend de negative tanker til positive tanker. Selv om du ikke er helt tilfreds med din krop(det er knap 80% af danskerne ikke), så tænk i stedet for på de positive ting ved din krop. Hvis du tænker på de negative tanker, så giv omgående igen med en positiv.

Ryd op i dit liv

Hvis du har gammel opvask stående eller gammelt vasketøj liggende, så får det ryddet af vejen. Tag de små ting først, så kan du lettere overskue de store.

Accepter de dårlige dage

Det er vigtigt at du ikke bilder dig selv ind at der er dårlige dage ind imellem. Alle kan have en dårlig dag. Hvis det hele ser lidt sort ud, så tag kontakt til en læge eller et bosted, for at få snakket med nogle om dine problemer.

Lev sundt

En sundere livsstil kan gavne til en bedre psykisk tilstand, men er en proces. Spis sundt, sørg for en god nattesøvn, og dyrk motion.