Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Går du og dagdrømmer om mere varme og hygge, når du er indendøre? Se her, hvordan du skruer atmosfæren op på max i dit hjem, når det kommer til den rigtige belysning.

#1: Vælg flere små lyskilder

Hemmeligheden bag den hyggelige belysning er, at der skal være flere kilder. Eksempelvis en masse små lyskilder, der har blødt lys, som lyser nedad. Det skaber en rolig og varm atmosfære, fordi der bliver lyst nedad. Det giver nærmest en huleagtig stemning, hvorimod en lysekrone eller loftslampe omvendt gør rummet koldere, fordi lyset her reflekterer på de hvide vægge.

#2: Lys hjørnerne op

Du må ikke glemme hjørnerne i dit hjem, når du opsætter belysning. Hvis hjørnerne er mørke, vil rummet virke mere koldt — og generelt mindre. Hvis du derimod bruger store og små lyskilder til at lyse op i dit hjem, vil du opleve, at der pludselig kommer meget mere stemning. Alle krogene bliver lyst op, og det vil føles som om, at du bor i en hule.

#3: Vælg lamper med de rigtige funktioner

Det er vigtigt, at den lampe, du vælger, har de rigtige funktioner. Overvej, hvilke funktioner din lampe skal have, inden du investerer i dem. Eksempelvis er det vigtigt, at en læselampe kan dreje, så den lyser på dét, du læser, men den skal også fungere, hvis du bare hygger i sofaen. Du finder et stort udvalg af lamper her.

#4: Stearinlys? Bryd med farvemønsteret

Stearinlys giver varme og skaber nærvær. Vælg eventuelt lyse eller mørke farver i stedet for de klassiske hvide. Det kan være medvirkende til at hyggen øges.

#5: Brug en gylden pære, hvis du vil have mere stemning

 

Hvis du vil have en mere intim stemning i dit hjem, kan du vælge at bruge en gylden pære. Eksempelvis en glødepære. De har et varmere lys, som eksempelvis ikke kan matches, hvis du vælger en ny LED-pære, der i stedet giver et koldt og blåligt skær.