Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du lige har fået dit kørekort, er du sikkert vild for at komme ud og få kørt nogle kilometer på landevejene. Den dag hvor du står med køresedlen i hånden og du må køre frit som det passer dig, er en stor dag i ens liv. Du skal dog huske på at der er en lang række færdselsregler som skal overholdes. Ikke mindst som ung bilist, der er nemlig ekstra ekstra strenge regler i forhold til klip og frakendelse af kørekort. Hvis har haft dit kørekort i under tre år, får du frakendt dit kørekort efter kun 2 klip. Reglen om tre klip gælder først, når du har haft kørekort i over tre år. Vi giver i denne artikel 5 tips til hvordan du som ung bilist kan undgå at få kørselsforbud.

1. Husk at holde igen med farten

Du kan få flere klip for en og samme forseelse. Hvis du kører over 30 % hurtigere, end det tilladte, får du et klip. Bødens størrelse afhænger af hastigheden, som starter fra 1500 kr. Hvis det er 60 % for stærkt, eller 160 km/t eller derover i et køretøj, får du frakendt kørekortet betinget, og skal op til ny orienterende køreprøve. Kører du mere end 40 % for stærkt med anhænger eller i et større køretøj som fx en lastbil, får du frakendt både kørekortet og lastbilkørekortet betinget, også selv om du har haft kørekortet i mere end 3 år.

2. Husk at få ordentligt med søvn

Når du er ny bilist er det vigtigt at få din søvn, for at være så oplagt som muligt. Du bør fokusere på at få sovet ordentligt, hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at køre ordentligt. Det er vigtigt med søvn, og forskning viser, at hjernen fungerer bedre, hvis du har sovet i minimum 8 timer.

3. Er du uheldig og få taget kortet.

Hvis du er uheldig at få frataget dit kørekort, kan du hurtig generhverve det igen. Det naturligvis afhængig af hvilke forseelser du har begået. Ved spirituskørsel er er det langt hårde straffe, og kan ende ud med bøde, fængsel og klip i kørekortet. Et godt tip er at lade bilen stå hvis du ved at du skal drikke alkohol. På den måde er du ikke i tvivl om du har fået for meget eller ikke.