Hvis du er ejer af en bil, er du helt sikkert også lidt øm overfor den. Du vil nok gerne have, at din bil holder så længe som muligt. Det kræver dog, at du gør alt for at passe bedst muligt på den. Du kan nok ikke undgå uforudsete udgifter eller skader helt, men du kan i hvert fald gøre alt for at mindske risikoen for at få dem.

Skån din bil for vaskehallen

Hvem elsker ikke en nyvasket bil, der bare shiner? Det er godt at vaske sin bil, fordi skidt nogle steder kan være med til at forsage skader. Dog har din bil ikke godt af at komme ofte i vaskehallen, da det godt kan slide på den. I stedet er det meget bedre at gøre det selv i hånden. Hvis du gerne vil slippe det, kan du også køre på værksted og få den gjort rent. Der er nemlig nogle værksteder, der tilbyder bilpleje, rens og polering.

Udskyd aldrig værkstedsbesøg

Hvis du gerne vil passe bedst muligt på din bil, er det vigtigt, at du ikke udskyder værkstedsbesøg. Hvis du har opdaget eller har mistanke om en skade, bør du besøge et værksted så hurtigt som muligt. Når du udskyder det, risikerer du kun, at skaden når at blive endnu værre.

Gør din bil ren indvendig

Hvis du husker på at gøre din bil ren indvendig, er det ikke nødvendigvis med til at forlænge dens levetid. Til gengæld er det generelt mere lækkert at køre rundt i en bil, der ser ordentlig ud indeni. Det er nok de færreste, der elsker at gøre sin bil ren, men faktisk kræver det ikke helt vildt meget, hvis du gør det jævnligt. En klud og en tur med støvsugeren en gang imellem, kan gøre meget.