Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er højsæson for julefrokoster og familiekomsammener. I den kommende måneds tid kommer vi typisk vores venner, bekendte og familiemedlemmer langt mere ved, end vi plejer at gøre. Det betyder også at rigtig mange os i de kommende 5-6 uger skal være gæst til en masse fester. At være gæst er forbundet med en masse skikke, og en af dem er at have en vært- eller værtindegave til værten.

Det viser, at man sætter pris på det arbejde de har lagt for dagen og at de inviterer indenfor. En værtinde er gammel god opdragelse, men det kan være svært at finde den perfekt værtindegave.

1: Klassikeren

Der er mange, der giver en flot buket blomster, og det er da heller ikke så underligt. Det er nemlig noget som langt de fleste bliver glade for, men det er i sagens natur ikke en gave, der bliver husket længe, da den visner og bliver smidt ud efter en uge eller to.

2: Giv en gave der holder

Hvis du skal til en julefrokost i starten af måneden, kunne en ide til en god værtindegave være et stykke julepynt. Hvis det ellers falder i rette smag, kan det være fremme i hele december og kommer frem år efter år, og det er de bedste gaver. Du kan finde inspiration til julepynt her

3: Gaven til den søde tand

En anden af de helt store klassikere inden for værtindegaver er chokolade (og Lakrids, hvilket er af noget nyere dato). Det er noget som både mænd, kvinder og børn kan sætte pris på, og det er derfor også et sikkert kort at spille, når man skal finde en nem gave.

shutterstock_519289072

4: Giv en gave der skal gemmes

En tredje af de store klassikere er en god flaske rødvin, hvilket mange også sætter pris på. Men lav en lille historie ud af det, og vælg en god flaske der skal gemmes nogle år. Skriv eventuelt “må først åbnes i 2018” eller lignende på. På den måde er der lidt mere historie og sjov bag ved gaven. Hvis du ikke er så skarp i vine, så egner dyrere bordeaux rødvin sig ofte godt til at blive gemt i nogle år.

shutterstock_519855055

 

5: Giv en oplevelse

Hvis i er mange der skal til julefrokost eller lignende, så gå sammen og køb en overnatning eller et weekendophold til værtsparret. Det viser virkelig at man er taknemmelig og at man anerkende det stykke arbejde de har lagt for dagen.