Skal du have lagt et nyt gulv, men er du i tvivl om, hvilket gulv, der passer bedst til dine behov? Vi har her fundet 5 gulvtyper, som du helt sikkert vil elske.

Epoxy gulv

Epoxy gulv passer godt i den moderne, skandinaviske indretning og kan bruges i alle rum. Det er et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv, og det er derfor især populært til værksteder og garager. Epoxy fås i et utal af farver, designs og former, og kan derfor designes helt ned til mindste detalje. Det er et gulv, som generelt er dyrt at etablere, men det er det hele værd, fordi du får virkelig et gulv, som holder længe og som ser fantastisk ud år efter år – uden at du skal bekymre dig om huller, revner eller andre skader.

Microcement gulv

Microcement er en fin minimalistisk løsning, som passer ind i de fleste hjem. Det kan bruges til overalt i boligen, også til bl.a. vægge, baderum og andre overflader. Som gulv er det dog meget slidstærkt og egner sig især godt til vådrum. Microcement kan fås i mange forskellige farver, og man kan derfor vælge en farve, der passer til den øvrige indretning. Gulvet har dog en ret lang tørretid, men det kan til gengæld lægges ovenpå det oprindelige gulv, så der ikke skal bruges en masse tid på nedrivning af eksisterende gulve.

Polyurethan gulv

Et polyurethan gulv er populært, fordi det er et meget behageligt gulv. Det har en gummibelægning, som giver en støddæmpende og støjreducerende egenskab. Gulvet giver en god gangkomfort og fungerer lydisolerende – og det kaldes derfor også et komfortgulv. Polyurethan gulve er også slidstærke og resistente over for de fleste ydre påvirkninger – og så er det også nemt at gøre rent uden grimme sprækker eller revner. Gulvet kan dog godt være lidt glat, hvis man går i strømpefødder på det.

Designgulv

Et designgulv, også kaldet et New Yorker gulv, er til dig, der gerne vil have et smukt gulv, der giver rummet enten et råt eller klassisk look. Designgulvet passer perfekt ind i den minimalistiske indretning, og det findes i mange forskellige farver og fås i enten mat, halvmat eller højglans, alt efter, hvad du foretrækker i dit hjem. Designgulve er slidstærke, og de egner sig derfor til både privat, erhverv og industri. Designgulve kan ligesom microcement lægges ovenpå eksisterende gulve som f.eks. trægulve eller klinker, og det er derfor et gulv, der er relativt hurtigt at lægge. Det er også nemt at vedligeholde, da det bare kan rengøres med vand og sæbe – og det har heller ingen revner eller sprækker, hvor snavet kan sætte sig.

Trægulv

Den naturlige indretning er kommet for at blive – og det er trægulvet også. Et trægulv er perfekt, hvis du gerne vil have et gulv, der ældes med ynde. Trægulvet kan ikke opslides, og det kan afhøvles igen og igen, hvis man gerne vil have frisket det lidt op. Det er et rengøringsvenligt og allergivenligt gulv, det er behageligt at gå på og så giver det også en god akustik i rummet. Træ er dog noget, der arbejder med tiden, og det kan derfor ikke undgås at der kommer sprækker og revner med tiden. Det kan dog fint afhøvles og så er det så godt som nyt igen.