Miljø og klima kommer efterhånden mere og mere på dagsordenen, og interessen er kun blevet større de seneste år. En stor del synes dog også, emnet virker uoverskueligt og besværligt at sætte sig rigtigt ind i.

Det er svært at vide, hvad der er rigtigt, da der kommer nye meldinger hele tiden. Der er dog nogle basisting, vi ved fungerer, og her kan du læse mere om, hvad du kan gøre i din hverdag, for at hjælpe med den grønne omstilling.

Undgå madspild

Denne har de fleste nok hørt mange gange før, og det er da lige før man er træt af den evige snak om madspild. Dog er det et stort problem, produktionen af mad udleder en stor del CO2, og hvis denne mad bare går til spilde, er det både spild af energi og ressourcer.

For at undgå madspild, kan du f.eks. gemme overskydende mad til dagen efter, fryse det ned, eller du kan starte en kompost.

Tag offentligt transport

Denne er også en af de populære, men det er kendt at transport er en af de værste CO2-udledere, og det er derfor vigtigt at begrænse udslippet herfra. Det er derfor et godt alternativ at tage tog eller bus i stedet for fly eller egen bil.

Grøn opvarmning af huset

Det er nemt og overskueligt med grøn opvarmning. Selvom dette ikke er noget, der normalt sættes voldsomt meget fokus på, så er det en vigtig og overraskende nem ting, du kan gøre.

En måde at få grøn energi i huset på er ved f.eks. at investere i en varmepumpe. Disse giver dig en nem løsning på grøn opvarmning, og så kan det faktisk spare dig penge.

En længere ferie

Det er de færreste, som har lyst til at skære ned på udenlandsrejserne. Selvom udlandsrejser ikke er gode for miljøet, så er der noget, du kan gøre, for at komme ad sted i lige så lang tid – men stadig skåne miljøet.

Det største problem ved de lange rejser er nemlig flyveturen i sig selv. Hvis du derfor slår nogle af ferieugerne sammen og tager 3 uger ét sted i stedet for en uge tre steder, så spare du miljøet for en del, og du får stadig dejlig meget ferie.

Køb kvalitet

Vi hører konstant, at vi skal sætte forbruget ned. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du skal købe for færre penge. I stedet giver det klimamæssigt mening at investere flere penge i tøj, som holder længere.