Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Selvom vi er midt i den bedste sommer i mands minde, er det ikke for tidligt at tænke på årets firmajulefrokost. Hvis du er med til at planlægge festen, får du her et par tips til, hvordan I giver medarbejderne en helt uforglemmelig oplevelse.

1# Hyr god underholdning

Uanset om I er en femmandsvirksomhed eller har 3000 ansatte, kan I få underholdning til julefrokosten. Det gør festen til noget særligt og giver alle en god oplevelse – og det er et fantastisk samtaleemne for medarbejdere, der måske ikke møder hinanden i hverdagen. Så få gang i festen og fyr op under lattermusklerne eller dansefeberen – det skaber mirakler.

2# Pynt op

Når en virksomhed holder julefrokost, kan det være svært at slippe ud af den daglige trummerum og skabe en fed stemning. Sørg derfor for at pynte godt op, lav en jule-fotovæg og skab i det hele taget et stemningsfyldt univers. Så kan vi næsten garantere, at gæsterne glemmer at tale om arbejde.

3# Sørg for rigeligt vand

Firmajulefrokoster er berygtede for at skabe drama, alt for fulde mennesker og desværre indimellem utroskab. Mange danskere vælger firmajulefrokosten til at give den fuld gas, og det går ikke altid helt godt. Sørg derfor for, at der altid er vand på alle borde, så gæsterne nemt kan skylle snapsen ned med et glas vand.

4# Husk natmad

Igen: danskere bliver hammerstive til firmajulefrokoster. Sørg derfor for, at der er lidt at fylde i maven i løbet af aftenen, så det hele ikke stikker af i snaps og øl. Server gerne noget lidt salt mad, som gør gæsterne tørstige. Så får de også en tår vand, og det gør underværker for resten af aftenen.

5# Hav ædruvagter

Det lyder måske som noget fra en ungdomsfest, men det er en god idé at have et par ædru gæster – og nej, du kan ikke bare vælge den medarbejder, der alligevel aldrig drikker. Det er ikke en straf ikke at drikke.

Ædruvagter kan hjælpe dem, der måske har fået for meget at drikke, og de kan også hjælpe med et glas vand, inden det kommer så langt. De er også gode mellemmænd, hvis der opstår diskussioner eller småfarlige situationer. Vi siger det bare: Der er altid en eller anden, der danser på bordene, og det ender ikke altid godt.