Hvis du går og ønsker dig at deltage i X-factor, er der lige nogle forbehold du skal tage før du går til audition, hvis du vil have forhåbninger om at gå så langt som muligt. 

1 Vælg en sang som ingen andre vælger 

Den største fejl du kan lave, er at vælge en sang som alle andre vælger eller har valgt. Brug noget tid på at se tidligere sæsoner af X-factor og studer, hvad dommer kan lide, og hvad de ikke kan lide at folk vælger. Sange du skal holde dig fra er “halleluljah” “I will always love you” og sange i den stil.  

2 Sæt dig ind i sangen og gør den til din egen 

Noget der virker godt på dommerne er hvis de kan mærke at du har gjort sangen til din egen og at du har styr på tekst, tempo og udtryk. 

3 Ukulelen er altid et hit 

De fleste der går videre, ofte helt frem til liveshows, har en ukulele med. Det fordi ukulelen giver en sød og uskyldig klang, som de fleste kan relatere til og mærke helt ind i følelserne.
Derfor kan det være en god ide at lave en sang om til din egen hvor du spiller på ukulele. Har du ikke en ukulele, kan du finde et stort udvalg her 

4 Vær tilstede 

Det er vigtigt at du er tilstede når du er til audition, men vær samtidigt dig selv, det er vigtigt at du ikke virker for kunstig eller smart. Dommerne bryder sig ikke om kæphøje egoer. Hvis du er nervøs, skal du lade være med at sige det når du går ind. Gå derimod ind og fyr den af fra starten og gem nervøsiteten væk. 

5 Glem de dårlige undskyldninger  

Lige meget om du har været syg med halsbetændelse eller om du føler halsen kriller lidt mere end normalt, så lad for gud skyld værre med at sig en undskyldning for din stemme er som den er, inden eller efter du har sunget. Det vil med det samme betyde en ting, og det er farvel.