Når man ejer en virksomhed i dag, så handler alt om at undgå spild, der er jo ikke nogen grund til at betale for meget for det man får. Man behøver dog ikke at stå og lege slavepisker overfor sine ansatte, da virksomhedens spild som oftest ikke har noget at gøre med deres arbejdsindsats. Det handler nemlig ikke altid om at arbejde hårdt men derimod klogt og effektivt. Derfor skal man kigge arbejdsprocesserne igennem i sømmene for at se efter ting der kan forbedres. Herunder finder du 5 bud på hvor man kan starte med at lede.

It – systemerne

Når man ejer en virksomhed så er der et stort antal arbejdsprocesser som der skal være styr på. For at holde styr på alle disse processer bliver alt data lagret i forskellige it – systemer. Men når man skal have alt den data samlet for at få et bedre overblik, kan det godt blive et større projekt, det kan derfor anbefales at alt data samlet i et it – system som giver et bedre overblik.

Arbejdsmiljøet

Selvom virksomheder først og fremmest handler om profit, så handler de altså også om de ansatte, og de ansatte arbejder altså bedre, når de har det godt, så hvis man kan se steder der kan forbedres for at højne moralen, så vil det også kunne ses på mængden af spild.

Tidsregistrering af ansatte

Mange virksomheder har forskellige metoder til at holde styr på de ansattes tider, sygedage, feriedage osv. Det kan dog godt være krævende at holde styr på alle disse tider, det kan derfor anbefales at inkorporere det i virksomhedens overordnede it – system, hvor det nemt stilles overskueligt op. Læs mere her.

Kommunikationen

Hvis man skal have en succesfuld virksomhed op og stå, så er det alpha omega, at kommunikationen fungerer, da dårlig kommunikation ofte er skyld i spild. Hvis en besked skal igennem 4 niveauer i virksomheden men kan nøjes med 2, vil man kunne spare meget tid.

Kurser til de ansatte

Der bliver hele tiden fundet på nye og bedre metoder til at styre virksomheder på, og derfor at det vigtigt, at virksomheden og de ansatte holder sig opdateret. Hvis de ansatte ikke uddannes løbene, vil virksomheden falde bagud i forhold til konkurrenterne.