Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Man tænker måske ikke over det til daglig, men hver eneste dag bliver en retssal i Danmark åbnet op for enten at dømme eller frikende en mulig gerningsmand eller gerningskvinde. I sådanne retssager skal der bruges både en forsvarsadvokat og en anklager. Vi kommer her med en lille guide til, hvordan du bedst muligt finder frem til det bedste match, der passer til præcis dine behov.

  1. Undersøg markedet grundigt. Der er flere advokater, end man finder øverst på Googles søgeresultater. Det kan godt betale sig, hvis man vælger at gennemgå de første sider grundigt. Her er det samtidig også muligt at få en lille snert af hvilken type, der sidder bag skærmen på den anden side.
  2. List en række mulige kandidater op på et stykke papir. Få herefter en god snak med dine bedste bud på den rette advokat. Fat knoglen og kom i dialog. Kun på denne måde får modparten også en idé om, hvor du er i hele denne træls situation. Det er vigtigt, at du ikke tager til tak at snakke med sekretæren. Forsøg at få fat i advokaten.
  3. Ved at ringe finder man samtidig hurtigt ud af, om der er god kemi. Netop kemien er altafgørende for et godt slutresultat i retten. Af selvsamme grund er dette det 3. bud – god kemi.
  4. Den dyreste advokat er ikke altid den bedste. Derfor trækker vi lige en streg tilbage til vores første punkt angående undersøgelse af markedet. Det er uhyre vigtigt at undersøge hele markedet, inden man tager sin endelige beslutning. Kig derfor de forskellige firmaer grundigt igenne,
  5. Benyt en advokat, som tidligere har haft en sag, der ligner din egen. Her forsøger du at sikre dig, at din advokat forstår, hvordan tingene hænger sammen i netop dit tilfælde.

Det kan virke skræmmende alt dette med retssal. Derfor er det vigtigt at få hjælp af en professionel, der kender til hvilke følelser, du som anklaget går rundt med.
Du kan læse mere om, hvad en forsvarsadvokat er og hvad du kan få hjælp til her.