Hvis du netop har færdiggjort eksempelvis en ungdomsuddannelse, og du føler dig klar til at forsætte dit uddannelseseventyr ved at vælge en mere specifik retning for dit liv, er det en god idé at overveje disse 5 tips, inden du vælger.

Når du skal tage det først skridt på din karrierevej, står du nemlig overfor nogle valg, som sandsynligvis vil komme til at påvirke dit liv mange år ind i fremtiden.

1.     Tag de langsigtede briller på

Det er ikke nok at vælge en uddannelse ud fra, hvad du interesserer dig for her og nu. Du skal tænke langsigtet og se frem mod de jobs, som venter på den anden side af den uddannelse, du påtænker at begynde.

Et det jobs, som du kan se dig selv i? Hvis du ikke ved, hvad du gerne vil om 10 år, kan du tage en uddannelse, som åbner op for mange forskellige jobmuligheder, men hvis du et helt afklaret med, hvad du gerne vil, kan du vælge en uddannelse som eksempelvis jura, der giver dig adgang til konkrete jobs som eksempelvis beskikket forsvarer.

2.     Søg information

Kontakt andre som har gået samme vej som den, du overvejer at gå og få dem til at fortælle om deres erfaringer.

3.     Kig på lønnen

Er der en specifik løn, du gerne vil opnå? Så skal du kigge på, hvad den forventede indkomst er for nyuddannede inden for det felt, du overvejer at uddanne dig i.

4.     Tag det med ro

Du har ikke travlt med at finde din karrierevej, og hvis du er i tvivl, er det bedre at vente end at tage en forkert beslutning.

5.     Vær åben

Hvis du har taget en forkert beslutning, skal du ikke være bange for at ændre den. Der er bestemt ingen skam i at skifte spor, hvis du senere indser, at en anden karrierevej er den rigtig for dig.