Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når det kommer til smag, så er vi meget forskellige, og det er meget forskelligt hvad vi kan lide. Det kommer til udtryk i alt fra hvad vi hører af musik, til hvad vi går i af tøj, kan lide at se i fjernsyet eller spise. Det kommer naturligvis også til udtryk, når det kommer til vin. For mens nogen mener, at vin er vin, er der også mange der sætter en ære i at kunne dufte alle noter og fange de helt små nuancer i en flaske rødvin.

Det er med andre ord også svært at finde en vin som alle i et selskab kan lide. Her er alligevel 5 tips til, hvad du kan gøre. Det skal med det samme siges, at disse tips er henvendt mod dig der skal holde et større selskab, hvor der ikke er decideret vinentusiaster imellem.

1: Lad være med at købe for billigt

Det kan godt være, at du ser et tilbud med 3 flasker for 100 og tænker, at det sikkert er fint. Det er det ikke. Pris og kvalitet går hånd i hånd, og generelt skal du give i hvert fald 100 kroner for en flaske, hvis der skal være lidt smag i den.

2: Lad være med at købe for dyrt

Med mindre du ved lidt om vin, så lad være med at købe en flaske, fordi den er dyr. Der er masser af vin der er prissat højt, uden at være fantastisk. Fransk vin er ofte i den dyre ende, fordi det er det mest eftertragtede.

3: Vælg en “sikker drue”

Zinfandel eller primitivo som den også hedder, er danskernes foretrukne. Den smager ofte af masser af frugt og solskin. Du får meget for pengene her, og for 100-150 kroner får du en rigtig fin vin, som de fleste vil sætte pris på.

4: Sørg for den rette temperatur

Det betyder mere end du tror, at vinen bliver serveret ved den rette temperatur. Sørg for ikke at servere den for varm. Er den tilpas kølig er der god chance for at den vil falde i fleres smag.

5: Ha et alternativ

Selvom zinfandel e ren drue der falder i de flestes smag, så er der også nogen, der synes den er FOR kraftig, det kan derfor også være en god ide at have et enkelt alternativ. Her kan en cabernet sauvignon være et godt valg, da den er mere feminin.