Mange danskere drømmer om at flytte til udlandet for at leve et anderledes liv der i stedet. Det kan være man bedre kan lide klimaet der, der er bedre jobmuligheder eller man har fundet kærligheden. Der kan være rigtig mange grunde til at man vælger at flytte. Derfor har vi her samlet vores 5 bedste tips til dig der vælger at flytte permanent til udlandet og nogle ting du måske skal huske.

 

Vær åben for en ny kultur

Det er rigtig vigtigt at når du flytter til et nyt sted at du så også hurtigt bliver en del af kulture. Det kan du gøre ved at deltage i de ting de lokale deltager i. Du kan nemt finde ud af hvad det er, ved at snakke med folk du møder

 

Få oversat dine dokumenter inden

Det kan være en rigtig god idé at få oversat mange af sine officielle dokumenter fra forskellige myndigheder til det nye sprog du skal over til. Selvom du selv føler at du snakker sproget fint, så er der mange ting man ikke får med og fagsproget er nok helt anderledes. Derfor er det en rigtig god idé at få en autoriseret tolk til at kigge på ens dokumenter inden afrejse.

 

Giv det tid

Selvom det kan virke overvældende og kaotisk i starten, så sørg for at give det minimum 6 måneder før du træffer nye drastiske beslutninger om eventuelt at flytte hjem. Det kan være rigtig givende at bo i udlandet, så giv det lige lidt ekstra tid.

 

Lær sproget

Hvis man ønsker virkelig at blive en fast del af kulturen så er sproget når af det vigtigste. Det er en rigtig god idé hurtigt at tilmelde dig en form for sprogskole for at kunne forstå og tale sproget.

 

Hold en farvelfest

Sørg for at sige godt farvel til dine venner og familiemedlemmer du har i Danmark. De vil uden tvivl komme til at sande dig når du vælger at flytte væk fra landet og du ikke længere lidt kun er maksimalt et par timer væk