Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Måske er du arbejdsløs og ønsker at gøre noget aktivt, så du er bedre stillet, når arbejdsgiverne læser din ansøg, eller måske er du blot interesseret i at udvikle dig og følge med tiden, så du i fremtiden vil være en spændende kandidat, hvis du bliver træt af din nuværende arbejdsplads. Her er 5 tips til at gøre dig mere attraktiv for arbejdsgiverne.

Skriv en god ansøgning

Først og fremmest handler det om, at du får skrevet en god og fornuftig ansøg, så du kan blive inviteret til jobsamtale. Du skal selvfølgelig ikke lyve, men det er vigtigt at du sælger dig selv således at arbejdsgiveren bliver interesseret i at høre mere.

Sæt ord på dine kompetencer

Det er vigtigt for en arbejdsgiver, at en kommende medarbejder har selvtillid og ved, hvad han eller hun kan. Du kan kun overbevise andre om dine kompetencer, hvis du selv tror på dem og ikke er bange for at sætte ord på dem.

Fortæl dem hvorfor de ikke kan undvære dig

Det er altid en fordel at kunne argumentere for, hvorfor en mulig kommende arbejdsplads ikke kan undvære dig. Måske har du sat dig så godt ind i virksomheden, at du ved præcis hvor du vil kunne gøre en forskel. Det skal du fortælle dem allerede i ansøgningen, da det får dig til at virke engageret.

Ta’ relevante kurser

Hvis du har gået ledig i en periode, kan det nogle gange være svært at komme ordentligt ind på jobmarkedet igen. Dette skyldes, at der er rigeligt af konkurrenter, som søger de samme stillinger som dig. Du kan derfor med fordel tage diverse kurser, så du skiller dig ud fra mængden. Det kan for eksempel være kurser i ledelse, førstehjælp eller måske faldsikring. Hovedsagen er, at kurset giver mening i forhold til din jobprofil.

Fleksibel og omstillingsparat

Du har højest sandsynligt hørt disse ord før. Men det er nøgleord for enhver virksomhed, og det vil samtidig gøre dig til en attraktiv kandidat, hvis du kan argumentere for, hvorfor de ord passer på dig.