Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

At have børn er ikke altid en dans på roser, og mange mener, at man er nødt til at lægge sit liv fuldstændig om, når der kommer børn. Det er dog langtfra tilfældet, og faktisk er der mange ting, du kan gøre for at gøre livet med børn nemmere.

Spar på legetøjet

Et stort problem for mange forældre er, at børnene har rigtig, rigtig meget legetøj, som både er hammerdyrt og fylder meget i hjemmet. Sagen er bare, at børn ikke behøver meget legetøj for at have en god barndom. Overflod af legetøj er ikke med til at stimulere børnenes kreativitet, og de leget ikke nødvendigvis mere. I stedet bliver de vant til at få hvad de peger på, og de finder ikke nye måder at bruge tingene på. Hav i stedet få stykker legetøj, som også er nemmere at rydde op.

Få en god støvsuger

Små børn roder, og små børn griser. Der er grænser for, hvad man kan gøre ved det, så du må finde en god måde at håndtere det på. En af de helt lavpraktiske løsninger er simpelthen at vælge en rigtig god støvsuger, så støvsugningen bliver både hurtig og effektiv. Vil du spare endnu mere tid, kan du overveje at investere i en robotstøvsuger, som kan klare arbejdet, når du ikke er hjemme.

Lav ikke særlig mad til børnene

Mange forældre tror, at deres børn ikke kan lide andet end spaghetti og kødsovs til aftensmad. I nogle tilfælde er det rigtigt, men i langt de fleste tilfælde handler det om, at børnene ikke er vant til anden mad. De fleste børn kan sagtens spise alle typer mad, men de er aldrig blevet vant til det, og derfor er de kræsne på overfladen. Det hjælper også ofte, hvis børnene får lov til at hjælpe med at lave maden.

Drop barnevognen

Dette er måske et af de mere kontroversielle tips, men hvis du har helt små børn, er der ingen grund til at skubbe rundt på en barnevogn på størrelse med en tank. Mange har i stedet gode erfaringer med at bære barnet i en vikle, som er mere ergonomisk end en klassisk bæresele.

Giv børnene gode cykelvaner

Er børnene for store til en vikle, er de cirka store nok til at begynde at cykle – eventuelt på en løbecykel, som kan bruges fra cirka to år. Hvis du er et godt forbillede og viser dine børn, hvordan de skal gebærde sig i trafikken, bliver de hurtigt habile cyklister, som kan køre til skole og fodbold selv.