Vi danskere elsker en god fest, men der er mange forskellige opfattelser af hvad en god fest er, og hvad en synes er den perfekte fest, kan for en anden være en katastrofe. Hvis man skal holde en fest, kan det derfor være svært, for ikke at sige umuligt, at tilgodese alle. Det absolut vigtigste man skal huske på, er at man selv skal have en god fest. Alligevel kan man godt gøre meget for at så mange som muligt af dine gæster også har en god aften.

Vi har samlet 5 gode tips til hvordan du kan holde en god fest, så håber vi, at du kan bruge nogen af dem.

1: Tænk over alderen på gæsterne

Hvis du skal holde en fødselsdag, kan det være en god ide at overveje, hvem det egentlig er du skal have med. Det kan være en god ide at invitere personer, der minder en smule om hinanden i alder. Det i hvert fald lettere at ramme plet hvis, gæsterne ikke er alt mellem 20 og 80 år.

2: Sørg for underholdning

Er der tale om en stor fest, kan det være en god ide med noget underholdning af den ene eller anden slags. Du kan naturligvis sagtens selv planlægge underholdning og indslag, men du har sikkert nok at se til med at planlægge festen. Skal du eksempelvis finde noget underholdning til en 50 års fødselsdag, kan du med fordel hyre en festkomiker til et sjovt indslag.

3: Lav flotte invitationer

I denne digitale tidsalder er det tillokkende at sende invitationer pr. mail eller måske endda som en Facebook invitation. Der er dog noget helt specielt ved at modtage en fysisk invitation, og det viser, at afsenderen har gjort sig en smule mere umage. Sådanne invitationer har det med at blive hængt op på opslagstavler, køleskabe og lignende. På den måde kan man som gæst gå og glæde sig til dagen på en helt anden måde, end hvis det bare står i en kalender.

4: Velkomsten betyder meget

Er det en stor fest, hvor der er mange der ikke kender hinanden, er det vigtigt at du sørger for at hilse alle velkommen, når de kommer, så de føler sig velkommen. Man kan let komme til at falde i snak med nogen gæster og glemme at hilse på dem der kommer efter. Du får rig mulighed for at snakke med alle senere på aftenen, så sørg for at alle bliver budt velkommen, når de kommer.

5: Hold igen med alkoholen

Du behøver naturligvis ikke være afholdsmand (eller dame), fordi du er vært, men der er ikke noget der er værre, end at gå glip af sin fest fordi man havde travlt med at skulle skåle hver gang nogen løfter glasset. Tag det stille og roligt under velkomsten og middagen, så kan du altid tage lidt mere fra ud på de sene timer.