Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange kender til at have uro i maven, og det kan i mange tilfælde være et stort problem, som kan genere en gevaldigt meget. Der findes mange årsager til at man kan have uro i maven, og det er i de fleste tilfælde helt ufarligt. Det kan dog være ekstrem irriterende, mens det står på. Hvis man gerne vil af med uroen i maven, kommer vi her med 5 nemme tips til, hvordan du får irritationen til at forsvinde.

Der kan sidde afføring fast

Hvis man har lidt ondt i maven, kan det skyldes, at der sidder afføring fast. Hvis smerter bliver for stor, kan du vælge at tage noget afføringsmiddel. Det kan for alvor sætte gang i maven, og få dine smerter til at forsvinde.

Prøv at drikke noget vand

Hvis man oplever uro i maven, kan væske mange gange hjælpe på problemet. Der kan være mange årsager til, at man har uro i maven. Det kan f.eks. skyldes hvis man har spist for meget, eller man har spist noget mad, som er blevet for gammel. Hvis man gerne vil prøve noget nemt og hurtigt, kan man prøve at drikke noget væske.

Spis yoghurt eller andre mælkeprodukter

Når der er uro i ens mave, kan yoghurt eller mælkeprodukter mange gange hjælpe med at få ro i maven igen. Yoghurt kan sætte en dæmper på uroen, så den ikke genere en i hverdagen. Hvis det fortsætter, skal man ikke tøve med at kontakte egen læge.

Prøv med et glas cola

Mange har haft en positiv oplevelse, ved at prøve med et glas cola. I nogen tilfælde kan cola være med til at sætte en dæmper på uroen i maven, og kan dermed hjælpe på problemet.

I nødstilfælde – kontakt egen læge

Hvis uroen i maven fortsætter i flere dage, skal man kontakte egen læge, da det kan skyldes noget alvorligt. Dette må du absolut ikke tøve med at gøre, da det kan være noget meget alvorligt.