Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du kender helt sikkert til problemstillingen, at du lige har købt et par sneakers, der er superfede. Efter blot et par dage er skoene dog beskidte, og de har mistet en stor del af deres udstråling. I stedet for at købe et par nye sko eller slide dem op i vaskemaskinen, får du her fem gode råd til, hvordan du holder dine sneakers rene.

#1: Imprægnér dine sko

Det er vigtigt, at du imprægnerer dine sko. Det er ligeledes vigtigt, at din imprægnerer dem rigtigt. Forskellige sko reagerer forskellige på imprægneringsformer, alt efter hvordan de bruges, samt hvilke materialer de er lavet af. Er du i tvivl, kan du altid spørge dér, hvor du har købt dem.

#2: Rengør dine sko én gang om ugen

Vil du gerne holde din sko ren, er det en god idé at rengøre den regelmæssigt, så skidtet ikke når at sætte sig fast. Det må ikke sidde på for længe, hvorfor det er en god idé, hvis du vælger én ugentlig dag, hvor du rengør dem.

#3: Køb flere par sko

Hvis du vil reducere skoens belastning, er det en god idé, at du har mere end ét par sko, du skifter mellem. Gerne 3-4 par sko, du kan veksle mellem i løbet ad ugen.

#4: Værk opmærksom på terrænet

Det er en rigtig god idé, at du ser efter, hvor du går, hvis du vil undgå, at dine sneakers bliver misfarvet. Det siger sig selv, men alligevel er der mange, der ikke tager højde for det, når de skal ud. Hvis du skal ud i naturen, er det altid en god idé at iføre sig nogle sneakers, der enten kan tåle det eller er beskidte i forvejen.

#5: Brug aldrig vaskemaskinen

Vaskemaskinen er en let løsning, men den slider på dine sko og mister formen. Derfor bør du aldrig vaske dine sko i vaskemaskinen. Overvejer du at gøre det alligevel, bør du vælge et skåneprogram.