Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi er efterhånden halvvejs igennem vinteren, og temperaturen begynder så småt at nærme sig frysepunktet. Når det bliver så koldt udenfor, så bliver det naturligvis også koldere indenfor. Derfor kræver det mere af vores radiatorer, og vores andre varmekilder. Det kræver altså enormt meget energi at holde på varmen i hjemmet, men sandheden er, at mange af os faktisk bruger meget mere end hvad der er nødvendigt.  

Fjern møblerne fra radiatorerne

Mange danskere gør den sammen fejl, og måske er deres hjem bare dårligt designet. For det er nemlig ikke smart at have sofaen, sengen eller andre større møbler stående op ad radiatoren. Dette stopper nemlig varmen for at komme videre ud i hjemmet, og man ender med at spille meget energi. Find nye effektive el radiatorer her.

Træk gardinerne for om natten

Selvom gardiner måske ikke ser ud af meget, så har de faktisk andre funktioner end at holde solstrålerne ud. De kan nemlig også virke isolerende. Derfor kan man med fordel rulle gardinerne for om natten, så varmen bliver indenfor.

Benyt tæpper

De fleste vil nikke genkendende, når de hører, at trægulve og klinker er koldere end tæpper. Tæppe holder nemlig i højere grad på varmen, og et rum med gulvtæppe vil være varmere end det samme rum med trægulv. Derfor kan man med fordel placere et tæppe der i rummet, hvor man opholder sig mest.

Skru ikke ned for varmen om natten

Selvom man ikke opholder sig i andre rum end soveværelset om natten, så er det for mange ikke energisparende at slukke for varmen om natten. Ofte kræver det nemlig mere energi at varme huset op igen frem for at holde temperaturen.

Få tjekket vinduerne

Når det er koldt udenfor, vil vinduer altid afgive kulde. Men nogle gange er de decideret utætte, og så kan det godt betale sig at få dem skiftet. Derfor er det en god idé at få en ekspert til at kigge på dem.