Designermøbler er mere oppe i tiden end nogensinde før. Det er så småt begyndt at gå op for danskerne, at det ikke er en udgift at købe møbler fra de kendte danske og udenlandske designere. I stedet kan det betale sig at se det som en investering. Helt bogstaveligt. Det er nemlig sjældent, at designermøbler falder i værdi. Faktisk stiger de i værdi i de fleste tilfælde — hvis du passer godt på dem, vel at mærke.

Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du køber dyre designermøbler online? Her får du et par gode råd til, hvad du skal sikre dig, inden du aflægger din bestilling. Okay… Indrømmet, helt konkret får du fem hurtige tips — så undgår du at blive snydt!

 

1. Undersøg forhandleren

Inden du smider en masse penge efter dyre designermøbler, er det en god idé at lave et baggrundstjek på forhandleren. Er det en, der virker troværdig? Er det en butik, så undersøg deres ratings på Trustpilot. Tjek CVR-nummeret.

2. Vælg de rigtige møbler

Det er ikke alle møbler, der stiger i værdi. Især de gamle danske designere fra 50’erne og 60’erne er penge værd. Gå eventuelt ind på Lauritz.com, hvor du kan se, hvilke designere der går for mest.

3. Køb brugt eller nyt?

Det billigste er selvfølgelig at købe brugt, men det er ikke altid det bedste. Det er bedst, hvis man køber igennem en side som Laurtiz.dk, hvis du handler brugt, da du på den måde er sikker på, at der ikke er tale om hælervarer eller falske kopier.

4. Husk at få kvittering

Vælger du alligevel at handle brugt, skal du sørge for at få en kvittering med — i hvert fald hvis der er tale om et nyt møbel.

5. Certifikater sikrer værdien

Husk at få et certifikat med til dit designermøbel. Det øger værdien, hvis du har det.