Ledigheden er heldigvis rigtig lav i Danmark i øjeblikket. Det betyder, at der ikke er særlig mange der ufrivilligt går rundt uden et arbejde. Der er alligevel en gruppe, der set over ne bred kam stadig har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Det er de nyuddannede, der er færdige med deres studier, men ofte ikke har noget erhvervserfaring. Der er naturligvis meget stor forskel fra studie til studie, hvor stor denne “dimittendledighed her”, men ofte kan det være svært at få det første arbejde.

Hovedårsagen til dette er naturligvis, at man i sagens natur ofte ikke kan have erhvervserfaring, da man først lige er blevet færdig. Der er naturligvis mange, der har haft studiejobs, men det er langt fra alle, der har haft relevante. Her får du fem tips til hvordan du kommer ind på arbejdsmarkedet.

1: Brug dit fysiske netværk

Der er mange, der bange eller i hvert fald forbeholdne overfor at bruge deres netværk. Det skal man ikke være. Spørg venner og bekendte om de kender nogen, der kender nogen der søger. De fleste vil faktisk gerne hjælpe andre. Det værste der kan ske er ingenting.

2: Brug LinkedIn

LinkedIn er en udvidelse  af dit fysiske netværk, her når du blot endnu bredere ud. Lav nogle kreative opslag og byd dig til. Det værste der kan ske er igen ingenting, og du kan nemt risikere at vække interesse et eller andet sted.

3: Meld dig i et vikarbureau

Her er der mange der tænker at vikarbureauer er noget for ufaglærte, men det behøver det bestemt ikke være. Der findes flere vikarbureauer som eksempelvis Adecco der har højtuddannede. Det kan være en rigtig god måde at komme ind på en arbejdsplads og få muligheden for at gøre et godt indtryk.

4: Lad være med at være kræsen

Der er nogen der lander deres drømmejob i første forsøg, men det er de færreste, der er så heldige. Det kan godt være at det job du måske kan få ikke var det du drømte om, men tag det alligevel. Det er altid lettere at komme videre, hvis man har erfaring, end hvis man har gået ledig i et halvt et helt år eller endnu længere.

5: Vær aktiv og ihærdig

Det er langt de færreste der oplever at jobbet kommer dumpende ned i deres skød. Du er nødt til at være aktiv og ihærdig i din jobsøgning, og selvom det ikke giver pote lige med det samme. Find virksomheder der virker lovende og skriv uopfordret ansøgninger til dem, rigtig mange kommer ind den vej. Hvis din profil er spændenden og din ansøgning er god nok, vil mange virksomheder være interesseret, selvom de måske ikke lige søgte.