Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du er ryger. Måske har du forsøgt at stoppe før, men er røget i igen? Måske er det første gang, du forsøger at stoppe. Uanset hvad, så kan det være svært at få bugt med cigaretterne og din rygetrang. Der er ellers mange gode grunde til at stoppe. Er du i tvivl om, hvordan du bedst griber dit rygestop an, får du her 5 gode råd til at komme cigaretterne til livs.

#1: Beslut dig for en dato

Dit rygestop kræver forberedelse. Her kan du sikre dig, at du er forberedt mentalt på at stoppe med at ryge. At det er nu, du ryger din sidste cigaret. Vælg en dato for, hvornår du vil stoppe med at ryge, og sørg for, at du har skillet dig af med dine cigaretter og alle de ting, der minder dig om cigaretterne, så du ikke støder på dem og får lyst til at ryge.

#2: Byt din usunde vane ud med en god

Det er svært bare at stoppe med at ryge cigaretter. Benyt muligheden for at skifte dine cigaretter ud med en bedre vane – eksempelvis at løbe en kort tur hver dag. Det behøver ikke at være mere end 2-3 kilometer. Så længe, du kommer ud, er det en gevinst. Hvis du føler for det, kan du altid løbe lidt længere, når du bliver mere vant i disciplinen.

#3: Brug alle de hjælpemidler, du har brug for

De færreste kan bare stoppe fra den ene dag til den anden uden nogen form for hjælpemiddel. Det er ingen skam at bruge et hjælpemiddel. En e-cigaret er eksempelvis et nyttigt valg, hvis du gerne vil bevare følelsen af at ryge.

#4: Drop de dårlige undskyldninger

At stoppe med at ryge er ikke let, og der er aldrig nogen ‘god’ anledning. Det vil være svært, uanset hvornår du stopper, og derfor er der ikke nogen anledning, der er bedre end andre – selvom det dog er en dum idé at stoppe lige op til en eksamen.

#5: Test din viljestyrke

Se det som en test af din viljestyrke mere, end du skal se det som et rygestop. Du kan hurtigt overbevise dig selv om, at det ikke er nogen god idé at stoppe med at ryge på lige præcis dette tidspunkt, hvis din rygetrang bliver for stor.