Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Klima og miljø står højt på listen i vores samfund, og flere og flere tager budskabet til sig og gør en indsats for at leve mere bæredygtigt. Vil du også gøre dit for miljøet? Her er fem små tips til, hvordan du kan gøre din hverdag mere bæredygtig. Disse tips er langt fra nok, men de er et skridt i den rigtige retning og et godt sted at starte.

#1 – Undgå unødvendigt engangsemballage

Pakker du madpakken i en frysepose, og bruger du ofte staniol og husholdningsfilm? Rigtig mange danskere bruger flittigt engangsemballage, men ofte er det helt unødvendigt. Pak i stedet madpakken i en plastikbøtte, og brug skåle eller glas med låg, når du skal gemme resterne fra aftensmaden.

#2 – Drop plastikken

I forlængelse af tip 1 bør du generelt undgå plastik. Vand på flaske er en af de helt store syndere. Medregner man både produktion og transport af flaskevandet svarer en halv liter til en halv times kørsel i bil. Derfor kan det betale sig at drikke vand fra hanen og huske en drikkedunk, når du er på farten. Derudover bør du også undgå vatpinde, tandbørster og andre pleje- eller skønhedsprodukter som indeholder plastik.

#3 – Tag din egen pose med

Tag din egen pose med, når du skal ud og handle, i stedet for at købe en ny hver gang. Det betaler sig både for miljøet, men også for din pengepung. En plastikpose koster ca. 3 kroner, og det kan hurtigt løbe op, hvis du køber en 2-3 gange om ugen.

#4 – Køb økologiske madvarer

Mad, der er produceret på bæredygtig vis, er bedre for både landbruget, miljøet og din krop – og så smager de bare bedre. Selvom økologiske varer er lidt dyrere, kan det alligevel betale sig at vælge dem til.

#5 – Vælg bæredygtigt tøj

Økologi er meget mere end økologiske fødevarer, og økologisk og bæredygtigt tøj er ved at finde sin plads på markedet. Tøjet er produceret med omtanke og føles blødt og rart på huden. Udvalget vokser i takt med, at produkterne bliver mere efterspurgte, og derfor er der efterhånden en del at vælge imellem. Få en forsmag på bæredygtigt tøj her.