Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Står du overfor at skulle arrangere et middagsselskab for dine gode venner? Så giv den en ekstra tand med borddækningen. Der er ikke noget, der kan skabe en hyggelig og betydningsfuld ramme om middagen som en smuk borddækning. Læs de 5 tips herunder.

Lad en bordløber danne smuk ramme om borddækningen

Måske plejer du at lægge dug på bordet, du skal have gæster? Prøv at bryde den vane ved at lægge en eller flere bordløbere på bordet. Mens en dug kan have tendens til at virke tung og formel, så kan en bordløber give et mere legende og let udtryk. Du kan bruge bordløbere på flere måder. Hvis du lægger den på midten af bordet på den lange led danner den baggrund for serveringen af retterne. Hvis du lægger bordløbere på tværs vil de skabe en visuel forbundethed mellem de to personer, der sidder overfor hinanden og danne underlag for deres service.

Sæt friske blomster på bordene

Friske blomster pryder ethvert sted i din bolig – og især dit middagsbord. Du behøver ikke gå ud og købe snittede blomster. Det kan være så smukt at sætte vilde blomster fra grøftekanten eller din have på bordet. Dine gæster vil med garanti kommentere dem positivt.

Servietter i stof giver eksklusivitet

Lækre, tykke servietter i stof giver et særligt touch til din borddækning. Og det rigtig gode ved dem er, at de mere er bæredygtige end servietter i papir, der er produceret med en masse farve og som ryger direkte i skraldespanden efter brug. Du skal kun investere penge på stofservietter én gang, og så har du til mange fremtidige middagsselskaber.

Levende lys giver ro og stemning

Det er næsten ikke nødvendigt at nævne, men levende lys er altså den ultimative stemningsgiver på middagsbordet. Romantik, ro, eftertænksomhed. Levende stearinlys kan understrege stemningen. Og nej, det er hverken særlig sundt eller godt for indeklimaet, men så længe du kun bruger dem ved særlige lejligheder, så er det helt i orden.

 

Vintage bordpynt giver et personligt touch

Det er nu, du skal tage dine fine arvestykker frem fra skabet. De skal ikke stå og samle støv, fordi du er bange for at bruge dem eller komme til at tabe dem på gulvet. De er til absolut ingen glæde i skabet, og hvis der skulle ryge et enkelt vinglas i svinget, så har den til gengæld fået en værdig og festlig afsked fra denne jord. Vintage bordpynt, service eller vinglas giver et personligt touch, som du ikke kan opstøve i handlen i dag. Dine gæster vil elske at føle sig betydningsfulde nok til at spise med oldemors sølvbestik.