Hvis ens ven snart skal giftes, skal der selvfølgelig arrangeres polterabend. Det kan blive både en sjov og uforglemmelig aften, men hvis man påtager sig for meget ansvar, når det kommer til planlægningen, så kan det også være årsagen til stress. Det behøver det dog overhovedet ikke at være. Det er jo sådan set bare en sjov aften med alle dine gode venner.

Hav hovedpersonen i centrum

Det kan lyde fuldstændig banalt, men i de mange planlæggelser, der ofte ligger til grund for en god polterabend, kan de ende med, at man helt glemmer, hvem det egentlig handler om. Selvfølgelig er det den kommende brud eller brudgom og deres interesser og ønsker, der bør være i centrum. Dermed ikke sagt, at det ikke godt må være lidt grænseoverskridende og pinligt, det er trods alt en fast del af enhver polterabend. Så længe de mange ydmygelser kommer fra et kærligt sted.

Du kan ikke forberede sjov

Hvis man er dybt begravet i planlæggelser til sin gode vens polterabend, så er det desuden værd at huske, at man ikke kan planlægge sjov. De sjoveste øjeblikke til en polterabend såvel som i andre sammenhænge er ofte slet ikke planlagt. De opstå ganske enkelt fordi, I er gode venner og har det sjovt sammen.

Det faktum skal dog på ingen måde forklejne alle de mange timers planlægning, der ofte ligger til grund for en polterabend. De er nemlig med til at sætte de helt rigtige rammer for en god, sjov og uforglemmelig polterabend.

Hold lidt igen

Når man sidder og planlægger polterabend, kommer man som oftest på nogle vilde, skøre og ofte lidt grænseoverskridende ideer. Det er ikke mindst tilfældet, hvis du planlægger polterabend sammen med en masse venner. Som nævnt før er det pinlige og grænseoverskridende sådan set også en central del af en polterabend.

Alligevel bør du huske, når du sidder og planlægger, at det heller ikke skal gå for langt. Det skal gerne være sådan, at I også om 10 eller 20 år vil se tilbage på denne polterabend med glæde og et smil på læben fremfor græmmelse. Det opnår I bedst, hvis I skruer en smule ned for de vildeste ideer.

Husk at få alle med

Desuden er det vigtigt, at du får alle med, når du skal arrangere polterabend. En polterabend skal selvfølgelig indeholde alle brudens eller brudgommens bedste venner, og det er selvfølgelig ikke sikkert, at I alle kender hinanden. Gør dig derfor umage med gravearbejdet for at finde alle de rigtige mennesker, og sørg desuden for, at hele gruppen bliver rystet sammen. Det skulle nødigt være sådan, at nogen følte sig udenfor til sådan en mindeværdig dag.

Tag det med ro

Langt de fleste gode råd til en god polterabend kan sådan set koges ned til sætningen tag det med ro. Det kan ende med at blive helt stressende, hvis man har for mange forventninger. Så er det vigtigt at huske, at man gør det for sin ven, og at man ikke kan forberede sjov.