Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er højsæson for hussalg, og der er fart på markedet for tiden. Men selvom det er nemmere at sælge sit hjem end for bare nogle år siden, så går det stadig bedst for de gode huse. Hvis du vil af med dit hus eller din lejlighed hurtigst muligt, gælder det derfor om at gøre den attraktiv.

Fix småskavankerne

Først og fremmest er det vigtigt at få boligen til at fremstå lækker og indbydende. Det gør du ved at fikse alle småskavanker, så den er i tip-top stand. Det betyder, at du maler de grimme vægge, lapper huller, sætter fodpaneler op og meget andet. Alt det, ud i årevis har tænkt at du ”lige skal have ordnet en dag”. Det er træls at skulle gøre, nu når du alligevel flytter fra boligen igen, men det gør altså en verden til forskel for sit salg.

Hyr en boligstylist

Når du har fikset alle småskavankerne, kan det være en god idé at få hjælp af en boligstylist. Det er et relativt nyt fænomen i Danmark, men der er ingen tvivl om, at det er effektivt. Erfaringen viser, at lækre hjem sælger langt bedre end rodede og grimme hjem, så her er virkelig en fordel at hente.

En boligstylist kommer hjem til dig og tager udgangspunkt i dit hjem. Derefter får du tips eller hjælp til at indrette dit hjem, så det ser indbydende ud for andre. Ofte hjælper en solid oprydning og et godt øje for detaljen – som en stylist netop har.

Ordn haven

Alt det ovenstående er selvfølgelig spild af tid, hvis dine købere allerede er skræmt væk. Derfor skal du sørge for at give et godt førstehåndsindtryk. Slå græsset, klip hækken og fjern det værste ukrudt fra bedene. Det får også haven til at virke langt mere overskuelig for potentielle købere.

Spørg dine venner

Det kan være en hjælp at spørge dine venner, hvad der er godt ved din bolig. Nogle ting ved du bedst selv, men andre ting kan dine venner bedre vurdere. Ville de for eksempel ønske, at de havde din beliggenhed, dit køkken, din nattero eller lignende? Det kan hjælpe dig til at gennemskue det rette købersegment.

Find den rigtige ejendomsmægler

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig have den rigtige ejendomsmægler. Her er det godt at vælge en, som er erfaren i netop dit område. Han eller hun ved, hvad køberne leder efter i dit område, og hvordan man bedst muligt sælger det.

Hvis du har en meget speciel bolig, kan det dog være en fordel at vælge en mægler, som har særligt kendskab til din specifikke kundekreds.