Skadedyr som mus, mår og rotter finder hurtigt vej ind i din bolig – og her er de ikke ønskede gæster. De kravler rundt og spreder sygdomme alle steder, hvor de kommer hen, og de kan faktisk gøre boligens beboere meget syge. Derudover gnaver de også i altid og kan i værste tilfælde udgøre noget af en brandfare. Det kan blive en dyr fornøjelse at få repareret alle de ting, som rotter, mus og mår kan nå at forårsage i din bolig på endda relativt kort tid. Der skal derfor sættes ind med skadedyrsbekæmpelse så hurtigt som overhovedet muligt. Vi kommer her med 5 tips til, hvordan du kan slippe af med uønskede skadedyr i hjemmet.

Luk af for skadedyrene

Hvis rotterne ikke kan komme ind i dit hjem, kan du helt slippe for uønskede gæster. Det er derfor altid en god idé at begynde bekæmpelsen med at sikre dit hjem alle de steder, hvor mus, rotter eller mår kan finde på at komme ind. Det handler her om at sørge for at alle døre og vinduer slutter tæt til karmen, reparere huller og sprækker i sokkel og facader, sætte vandlås på dine afløb, sætte prop i åbentstående afløbsrør, blokere nedløbsrør, tjekke riste over gulvafløb og måske endda investere i en rottespærre.

Brug fælder

Hvis du har fået uønskede besøg af rotter – enten indenfor eller udenfor – så kan det være en idé at bruge nogle fælder. Det kan enten være fælder, hvor du blot fanger skadedyret og selv skal skille dig af med det. Her skal du dog ved mår være opmærksom på, at du skal køre dem ret langt væk. De er nemlig meget gode til at finde hjem igen over store afstande. Der findes også fælder, der dræber skadedyrene med det samme. Det er op til dig, hvilken fælde, der passer dig bedst.

Brug gift

Mange mener, at problemet er løst, når skadedyret er dødt, og gift har derfor i lang tid været en populær løsning til skadedyrsbekæmpelse. Det er jo også rigtigt nok, at man ikke har gnaveri og sygdomsspredning, når f.eks. rotterne er døde, men rotterne smutter jo ikke udenfor og dør. De dør i deres skjulesteder indeni dit hjem, og du ender så med at sidde tilbage med en forfærdelig stank af døde dyr. Det er altså ikke en ideel løsning til bekæmpelse af skadedyr.

Få fat i en skadedyrsbekæmper

Hvis du ikke har lyst – eller tid – til at tage dit af problemet selv, kan du altid ringe til en skadedyrsbekæmper. Det kan især være en god idé, hvis du ikke selv er klar over, hvilke skadedyr, du har besøg af på loftet eller i kælderen. Du skal dog regne med at modtage en ordentlig regning for ulejligheden – og så er du jo heller ikke garanteret, at der ikke er andre skadedyr, der finder vejen ind i dit hjem igen.

Køb en gnaversirene

Den nemmeste og nok også billigste og mindst tidskrævende løsning er at købe en gnaversirene og sætte denne op, hvor skadedyrene befinder sig. En gnaversirene udsender en højfrekvent lyd, som sender både rotter, mus, mår og endda også flagermus på flugt – og så længe, du har gnaversirenen tilsluttet, kommer de heller ikke tilbage. Nemmere bliver det simpelthen ikke.