Spar hundredvis af kroner på dine energiregninger med vores ekspert tips.

1. Skift energileverandør

Hvis du ikke har skiftet din energileverandør eller tarif for nylig, er der en god chance for at du kan spare penge. Det skyldes, at de fleste faste energileverandører priser ændres konstant. Hvis du holder øje med om konkurrenternes er billigere, er det sandsynligt, at du ikke har det billigeste længere. Vores forskning viser konsekvent, at kan kan spare  flere hundrede kroner om året ved at skifte til den billigste ledige aftale. Find ud af, hvor meget du kan spare ved at sammenligne energipriser.

2. Brug din termostat effektivt

Hvis du reducerer rumtemperaturen med blot 1ºC kan du reducerer  varmningregninger med op til 1500 kr om året i et typisk hjem. Så tag en sweater på, inden du tænder varmen. Hvis du ikke allerede har en programérbar rumtermostat så få fat i én –  Det kan sparer dig for det dobbelte. Opvarme kun de dele af dit hjem, der har brug for det. Indstil forskellige temperaturer for forskellige områder af dit hjem Tilsammen vil de hjælpe dig med at holde dit hjem med en komfortabel temperatur , uden at spilde varme.

3. Udskift gamle pærer

Energibesparende pærer kan hjælpe dig med at skære ned på din energiregninger. En LED-pære koster omkring 10 kroner om året i forbrug. I løbet af sin levetid kan det skære op til 1000 kr fra dine energiregninger sammenlignet med en gammel glødepære. Husk, at energibesparende pærer varer længere end de traditionelle. LED’er er de mest energieffektive lyspærer og bruger næsten 90% mindre energi end traditionelle glødelamper. Bruger du allerede energibesparende pærer? Husk så at slukke lys, når du forlader lokalet, og brug den pære som passer bedst til rummets størrelse.

4. Stop træk

Sørg for at varmen ikke undslippe gennem uønskede huller og sprækker. Brug tætningslister rundt om vinduer og dører. Hvis du har pejs og ikke bruger den, kan du bruge en oppustelig pude til at blokere skorstenen. Gamle gulvbrædder med manglende fuger skal tætnes  med fleksibelt silikonebaseret fyldstof til at fylde hullerne.

5. Få en ny vandvarmer

Mere end halvdelen af det, du bruger på energi om et år, er opvarmning. Så erstatning af en gammel og ineffektiv vandvarmer  med en moderne energieffektiv gør en stor forskel på din regning. 

Hvis du vil have hjælp til at finde de områder i dit hjem, hvor du kan spare mange penge så kontakt en professionel energirådgiver