De fleste af os ved godt, at vi bør spare på strømmen. Det er godt for miljøet og det er godt for økonomien, og det er meget svært at finde argumenter for ikke at gøre det. Spørgsmålet er så bare, hvordan man lige kommer i gang. Her finder du fem nemme tips til hvordan du kan spare på strømmen.

1: Sluk lyset når du ikke bruger det

Når du forlader et rum, så gør det til en vane at sluke lyset. Det siger næsten sig selv, og alligevel kan det være så svært at huske. Du kan eventuelt installere en lyssensor som disse. Det kan godt være at det ikke er meget strøm på et par dage, men over et år løber det hurtigt op. Du kan også vælge at installere end lysdæmper og skrue lidt ned for styrken, hvilket også sparer på strømmen. Du kan finde en flot fra LK Fuga her.

2: Drop standby

Du har sikkert en del elektroniske produkter der står på standby. Sluk disse på kontakten. Selvom de står i standby og ikke bruger meget strøm, så bruger de stadig strøm, og det er der ikke nogen grund til.

3: Lav mad mere effektivt

En andet sted hvor mange kan spare mange penge på strømmen, er i køkkenet. Brug ovnen mere effektivt, put flere ting ind af gangen og brug eftervarmen. Kog flere ting sammen, når det er muligt. På den måde kan du nøjes med at bringe vand i kog i en gryde i stedet for to og dermed halvere forbruget.

4: Drop tørretumbler 

Tørretumbleren er dyr i strøm og er desuden ikke god ved tøjet. Når det er muligt bør du altid hænge tøjet udenfor til tørre. Godt for tøjet, godt for miljøet og godt og økonomien.

5: Skift til LED

LED bruger langt mindre energi end en elsparepærer eller halogen. Jo mere du kan skifte til LED jo mere kan du også spare på din elregning. Hvis det ikke er muligt så skidt til energisparepærer, de produceres blandet andre af sylvania som du kan købe her.