Der er mange gode grunde til at spare på strømmen og dit el-forbrug. Udover at der naturligvis er en økonomisk gulerod, da man får en lavere el-regning, så er det også din grønne samvittighed og vores klodes fremtid. Jo mindre el vi bruger, jo mindre CO2 udleder vi også, og jo mindre belaster vi naturen. Det måske ikke sådan jordens fremtid skal reddes, men det er et skridt i den rigtige retning.

Dette er til dig, der gerne vil spare på strømmen, men mangler nogle fifs til hvordan. Her får du 5 gode og nemme råd til at skære lidt ned på forbruget.

1: Sluk lyset

Det første råd er meget enkelt og lige til. Du skal nemlig slukke lyset, når du ikke er i et rum. Mange kilowatt bliver spildt ved at blive brugt i rum, hvor der ikke er nogen mennesker.

2: Skift til LED

LED bruger langt mindre end Halogen og også langt mindre strøm end elsparepærer. Du kan spare helt op mod 80-90% pr spot eller pærer. Du kan finde LED produkter her.

3: Kog mere effektivt 

Madlavning er en af de steder, hvor rigtig mange kan spare ved småjusteringer i måden de laver mad. I stedet for at koge pasta og grøntsager i to gryder, så kog det hele sammen. Det er halvt så meget energi der skal bruges.

4: Brug ovnen bedre

Ovnen kan benyttes meget mere effektivt end de fleste bruger den. Sæt maden i inden ovnen er helt varm, sluk ovnen tidligere og brug eftervarmen mere effektivt.

5: Tænk dig om når du vasker

Drop tørretumbleren og tør altid tøjet i det fri, når det er muligt. Det er bedre for miljøet og det er desuden også bedre for tøjet, der holder længere. Lad vær med at vaske unødvendigt. Skjorter, bukser, sweatshirts og lignende bør ikke vaskes så tit. Det er generelt kun de inderste lag, der skal vaskes efter en gang.