Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vinteren tærer på huset, og der er mere vedligeholdelse forbundet med de kølige årstider end sommerhalvåret. Her får du 5 gode råd til, hvordan du undgår, at dine vandrør fryser til is.

#1: Sørg for, at du har de rette vandrør

Det er vigtigt, at de vandrør, du har, passer til dit hjem. Sørg for, at du har nogle gode rør, der kan holde til lidt af hvert. Du kan få din lokale VVS’er til at kigge på det, hvis du er i tvivl.

#2: Få løbende tjekket dine vandrør

Sørg for at få tjekket dine vandrør en gang imellem. Du kan få hjælp hos din lokale blikkenslager, men du kan også undersøge dem selv.

#3: Præisolerede vandrør kan hjælpe

Hvis du ikke har det i forvejen, vil det være en fordel, hvis du får monteret nogle præisolerede vandrør. Eksempelvis disse fra Calpex. Det er et produkt af høj kvalitet, der sikrer, at dine rør ikke fryser i den danske vinter.

#4: Er uheldet ude? Gør sådan her

Hvis uheldet er ude, kan du enten forsøge at optø dine rør selv, eller du kan ringe til en blikkenslager. Hvis du selv vil tø dem op, kan det gøres ved at vikle dem ind i våde, varme håndklæder. Det er en langsommelig proces, men det virker, hvis blot du væbner dig med tålmodighed. Det handler dog om at være hurtig, for rørene kan springe, hvis du lader det være.

#5: Sørg for god isolering

Hvis ikke dit hus i forvejen er godt isoleret, er det et godt sted at starte. Du kan få hjælp af en håndværker, hvis du gerne vil have isoleret dit hus bedre. Det kan desuden betale sig, fordi du får skåret noget af varmeregningen, når huset er godt isoleret. Desuden slipper du for at gå og fryse. Der er kun fordele ved at have et hus, der er godt isoleret.