Nu er vi efterhånden nået til den 12. december, og det betyder, at vi bør være halvvejs i vores kalender lys, og julen er lige om hjørnet. Julen er dog ikke helligdag for alle. Indbrudstyvene er nemlig især aktive i løbet af juledagene. Dette skyldes at mange af os danskere tager ud til slægtninge og holder jul og er derfor væk flere dage i træk. Herunder kan i læse jer til, hvad i kan gøre for at undgå indbrud i julen.

Anskaf en bedre lås

Indbrudstyve er et hårdtarbejdende folk, men de vil ikke tage alt for store risikoer. De udvælger derfor ofte huse som er lette at bryde ind i uden at skabe alt for meget postyr. Derfor vil de næppe vælge huse med nye og robuste låse. Find jeres her.

Alliér dig med naboen

Man kan af gode grunde ikke holde øje med hjemmet, imens man er væk. Derfor kan i med fordel hente hjælp hos naboen. Få dem fx til at hente posten og holde lidt ekstra øje med huset i den periode, i er væk.

Få dit hus til at se beboet ud

Mange vil hellere komme hjem til et rent hus, da det ikke er sjovt at komme hjem for så at skulle gøre rent med det samme. Men et rodet hus er ikke dumt, hvis i vil undgå indbrud. Hvis tyvene kan se ind ad vinduet og se en kaffekop og en åben bog, så vil det være perfekt.  

Få en hjemmealarm

Den meste effektive måde at undgå indbrud er selvfølgelig med alarm. Tyvene i virkeligheden er nemlig ikke ligesom dem på film som nemt bare kan afmontere alarmsystemer.  

Brug tænd/sluk-ure  

Når tyvene køre forbi de huse som de overvejer, kigger de blandt andet på, om lyset er tændt eller slukket. Med tænd/sluk-ure vil lyset være tændt og slukket i intervaller, så det ligner at hjemmet er beboet.