Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis man har været ude og flyve langt på tværs af tidszoner, så kender du det godt det der med, når man tager flyet kl. 17 om eftermiddagen og lander ti timer senere kl. 10 om formiddagen lokal tid, men hvor man er lige så træt som om klokken er 05 om morgenen. Dette kaldes jetlag og kan ofte være med til at ødelægge ens første rejsedag, hvilket især kan være irriterende, hvis man er afsted på en kort rejse. Men hvis man sætter sig ind i tidszonerne, så kan du godt undgå den irriterende jetlag, her kommer 5 tips til hvordan. Læs mere her.

Væn din døgnrytme til rejsen

For at undgå at være træt og forvirret når man lander, kan man flere dage i forvejen gradvist begynde og vænne ens døgnrytme til destinationens tidszone. Dette kan dog godt tage et par dage, og hvis man ønsker at have vænnet sig helt til tidszonen, så kræver det meget af ens hverdag.

Hvis det er nat i den tidszone du ankommer i så sov, og hold dig vågen hvis det er dag

Hvis man har indstillet sig på destinationens tidszone, så burde dette ikke være et problem, men hvis ikke så er det vigtigt, at man holder sig vågen hvis det er dag i det land hvor man ankommer i.

Stil dit ur til destinationens tidszone

For at forberede sig selv bedst muligt på rejsen, skal man være forberedt mentalt, men hvis ens ur siger hvad klokken er, så bliver man ofte så træt som uret forslår at man skal være.

Lev sundt før rejsen

For at forberede kroppen på jetlaggen, skal man sørge for at være i fysisk topform, så man hurtigt kan komme ud af den irriterende tilstand så hurtigt som muligt. Derfor skal man spise sundt og undgå kaffe og alkohol før rejsen.

Undgå kaffe og alkohol under rejsen

Ligesom før rejsen skal man fortsat undgå kaffe og alkohol under rejsen. Hvis man vælger at drikke kaffe og alkohol under flyveturen, vil man blot få svære ved at sove.