Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange danskere døjer desværre med skimmelsvamp i hjemmet, især i de fugtige årstider. Heldigvis kan du selv gøre meget for at undgå den. Her får du 5 tips, der kan hjælpe dig med at forhindre, at skimmelsvampen flytter ind hos dig.

#1 – Sørg for en jævn temperatur

Det er en fordel at holde en jævn temperatur i alle hjemmets rum – også i kælderen. Temperaturen bør ikke være under 18 grader, men må heller ikke nå op over 23 grader, da det hurtigt bliver fugtigt, hvis den bliver meget højere. Den optimale indetemperatur er mellem 20 og 22 grader.

#2 – Luft ud

For at sikre en god ventilation, bør du lave gennemtræk i boligen tre gange om dagen i mindst 5-10 minutter. Vær især opmærksom på at få luftet godt ud i køkkenet og på badeværelset, hvor der typisk er mest fugtigt. Hvis dine vinduer har spalteventil, kan du med fordel udnytte dette for at sikre en endnu bedre ventilation.

#3 – Undgå unødig fugt

Sørg for at holde hjemmet så tørt som muligt. Undgå at tørre tøj indendørs og tør det i stedet udenfor eller i en tørretumbler med kondensvirkning eller aftræk til det fri. Brug en skraber til at tørre badeværelset af efter badning og tænd altid emhætten, når du laver mad.

#4 – Gør rent

Hvis der er tilpas fugtigt, gror skimmelsvamp i støv. Derfor bør du jævnligt rengøre og støvsuge dit hjem, så skimmelsporerne fjernes. Dermed forhindrer du, at skimmelsvampen begynder at vokse. Mindre støv vil desuden kun forbedre indeklimaet yderligere, især for hjemmets allergikere.

#5 – Hold øje med fugtskader

Sidst, men ikke mindst, bør du være opmærksom på fugtskader i hjemmet. Hold øje med, om der kommer fugtigt træværk, pletter på vægge eller lofter og om puds eller maling skaller af. Har du mistanke om skimmelsvamp, bør du hurtigst muligt få foretaget en skimmelsvampsundersøgelse af hjemmet.