Man bliver ikke tilknyttet en bestemt tandlæge, ligesom man gør en praktiserende læge. Der er derfor mange, der har svært ved at vælge en tandlæge. Vi har derfor her samlet 5 tips til dig, der skal vælge en tandlæge, så vi forhåbentlig kan gøre valget lettere for dig.

Vælg en tandlæge, du føler dig tryg ved

Du skal leve med dine tænder resten af dit liv, og det er derfor meget vigtigt, at du vælger en tandlæge, som du er tryg ved – og det er kun mere vigtigt, hvis du f.eks. lider af tandlægeskræk. For det første skal tandlægen naturligvis være kompetent, men kompetence er naturligvis ikke det eneste, du skal gå efter. Det er meget vigtigt, at du svinger godt med din tandlæge og at I har en god dialog. Det kan derfor være en god idé at tage forbi tandlægen og tage en snak med vedkommende, inden du beslutter dig.

Indhent flere tilbud, når du skal have en behandling

Selvom tryghed er et meget vigtigt element, så er pengepungen altså også en vigtig faktor, når det gælder tandbehandlinger. Prisen kan nemlig svinge meget fra klinik til klinik, og det kan derfor være en god idé at indhente tilbud flere steder fra, inden du vælger, hvilken klinik, der skal tage sig af dine tænder. Det kan også være en god idé at blive medlem af Sygesikring Danmark, så du også kan få tilskud til dine tandbehandlinger.

Læs anmeldelser og bedømmelser på nettet

Hvis der ikke er tale om en helt nyopstartet tandlæge, så kan du uden tvivl finde anmeldelser og bedømmelser skrevet af tidligere patienter inde på nettet, f.eks. på Trustpilot. Det kan give dig et godt indblik i, hvad andre mener om tandlægen, både i forhold til behandling, men også priser. Hvis en tandlæge f.eks. har flere anmeldelser, der siger, at vedkommende ikke er god til at håndtere tandlægeskræk, så er det nok ikke lige den tandlæge, du skal vælge, hvis du kæmper med denne fobi.

Spørg dine venner og familie

Du er ikke den eneste, der står eller har stået i den situation at skulle finde en ny tandlæge. Dine venner og familie har sikkert prøve det samme. Det kan derfor være en god idé at spørge dem, om de har en tandlæge, de kan anbefale og hvorfor. Hvis du snakker med venner og familie, der bor tæt på, kan du få et godt indblik i, hvilke tandlæger, du bør tage et nærmere kig på.

Vælg en tandlæge i nærheden

Tandproblemer kan opstå ud af den blå luft – fra den ene dag til den anden. I sådanne tilfælde kan det derfor være en god idé at vælge en tandlæge, som ligger tæt på, hvor du bor – gerne i gå- eller cykelafstand, så du ikke er afhængig af hverken vil eller offentlig transport. Du kan finde en liste over alle tandlæger i din by blot ved at google ”tandlæge” + ”din by” – og så kan du jo altid tage et kig på den tandlæge, der ligger tættest på dig.

Der findes mange dygtige tandlæger, men hvis du bor nær Greve og Hundige, kan vi anbefale TeamTand. De har generelt gode anmeldelser fra tidligere patienter og tilbyder gode priser på deres behandlinger, som alle er af højeste kvalitet. Se en oversigt over behandlinger her.