I takt med at IT bliver mere og mere udbredt og mere og mere essentielt for de fleste virksomheder – jo mere stiger behovet for IT-sikkerhed også. Det kan nemlig i værste tilfælde være virksomhedens undergang, hvis de rette oplysninger lander i de forkerte hænder. Vi har derfor her samlet 5 tips til, hvordan man kan skabe bedre IT-sikkerhed på arbejdspladsen.

IT-systemer skal være opdaterede

Hackere og andre kriminelle ved præcis, hvordan de skal udnytte det, hvis din virksomheds styresystemer er sårbare. Du bør derfor altid sørge for, at dine styresystemer og øvrige programmer jævnligt bliver opdateret, da det minimerer sårbarheden. Derudover bør du også sørge for, at der kun bliver installeret programmer, som virksomheden har behov for, så der ikke skal foretages unødige opdateringer. Det kan her være en god idé jævnligt at gennemgå de installerede programmer for at skille sig af med dem, der ikke længere bliver brugt. Alt det her er meget nemmere, hvis man har de rette IT-løsninger fra begyndelsen – og endnu lettere, hvis man investerer i IT-outsourcing.

En sikkerhedspakke er nødvendig

Alle virksomhedens PC’er bør have en sikkerhedspakke installeret, som bl.a. indeholder en firewall, et antivirusprogram, et spamfilter og et phishingfilter. Denne sikkerhedspakke bør også løbende blive opdateret for at sikre optimal beskyttelse, gerne dagligt og også gerne automatisk.

Gode og sikre kodeord er alfaomega

Koder er med til at beskytte virksomhedens netværk, ressourcer og fortrolige oplysninger – og de skal gerne være gode og sikre, gerne over 8 cifre. Du opnår den største sikkerhed, når adgangskoder er en kombination af små og store bogstaver samt tal og symboler, og gerne rent vilkårlige, så de ikke lige kan gættes. Gode og sikrer koder er dog ikke nok. Du bør sørge for at skifte dem ud regelmæssigt for at øge sikkerheden yderligere.

Undervis de ansatte i sikker adfærd på nettet

Der skal ikke meget til, før det går galt – og det kan være en hvilken som helst person i virksomheden, der giver kriminelle adgang. Det er derfor yderst vigtigt at alle medarbejdere bliver undervist i sikker adfærd på nettet, så de ikke begår de gængse fejl. Alle bør altså lære at forholde sig kritisk, når de besøger hjemmesider, installerer programmer og modtager e-mails. De bør med andre ord lære at genkende forsøg på phishing, så ingen ender med at hoppe i fælden.

Husk sikkerhedskopien

Nogle informationer er altafgørende for en virksomheds økonomi, troværdighed og overlevelse, hvis de slipper ud eller hvis man mister dem. Det kan f.eks. være oplysninger som personaleoplysninger, patenter eller økonomisystemer. Det er derfor essentielt at der bliver taget backup af disse data regelmæssigt, så disse data ikke går tabt, gerne automatisk, så man ikke selv skal huske på det hele tiden.