Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange mennesker oplever at døje med dårlig nattesøvn eller have problemer med at vågne flere gange om natten. Derfor vil vi her komme med 5 tips til en bedre nattesøvn

Stå op samme tid hver dag

Selvom det her måske ikke har ret meget med søvn at gøre, så vil det på sigt hjælpe dig til en meget bedre søvn. Hvis du står op på samme tid hver dag, vil din krop automatisk indstille sig på, at den går i seng, når den er træt. På den måde vil din krop helt af sig begynde at indstille sig på at sove en 7-8 timer, alt efter hvor meget din krop har brug for. Kroppen er meget afhængig af vaner, og derfor kan dette hjælpe dig med at sove bedre og falde meget hurtigere i søvn.

Brug kun din seng til søvn

Som sagt under sidste tip så er din krop en vane-maskine. Hvis du kun bruger din seng til at sove i, begynder din hjerne, langsom at indstille sig til at når, du lægger dig i sengen, skal den sove. Hvis du derimod bruger flere timer om dagen på at ligge i din seng og f.eks. se fjernsyn, så vil du hjerne ikke på samme måde opfatte sengen som et sted for søvn.

Køb en madras i god kvalitet

En madras i god kvalitet kan virkelig forbedre din søvn kvalitet. Det kan i starten virke som en dyr investering, men når man tænker over, hvor mange år sådan en seng vil holde, og med tanken om at vi bruger cirka en tredjedel af vores liv på at sove, så vil det være rigtig fornuftigt for dig. Det kunne f.eks. være en seng fra Carpe Diem serien.

Sov i et nedkølet rum

Et af de hurtigste tip det er at sørge for, at du sover i en mørkt og nedkølet rum. Kroppen har svært ved at falde til ro ved for meget varme, og derfor vil du opleve, at om sommeren sover du dårligere end f.eks. efteråret. Gør derfor alt du kan for at nedkøle dit rum

Undgå skærm en times før sengetid

Endnu et meget simpelt tip man kan implementere i sin rytme i aften. Hvis du undgår lys fra skærme som f.eks. fjernsyn og mobiltelefoner, vil du falde meget hurtigere i søvn. Lyset sender signaler til hjernen om, at det er dag og derfor ikke tid til at sove. Undgå derfor skærmlys og brug f.eks. tiden på at læse i en bog i stedet.