I en nøddeskal er selvværd din mening om dig selv og dine evner. Det kan være højt, lavt eller et sted imellem. Alle er i ny og næ i tvivl om sig selv, men lavt selvværd give dig følelsen usikker og umotiveret. Du kan muligvis identificere et par ting, der påvirker din mening om dig selv (måske bliver du mobbet, eller du føler dig ensom), eller måske ved du det ikke. I begge tilfælde er der masser af ting, du kan gøre for at forbedre dit selvværd.

 

  1. Vær god til dig selv

Den lille stemme, der fortæller dig, at du ignorerer det (eller ej) er meget kraftigere end du måske tror. Forsøg at være venlig for dig selv, og prøv at udfordre eventuelle negative tanker. En god tommelfingerregel er at tale med dig selv på samme måde som du vil tale med dine venner. Dette kan være meget svært i starten, men øvelse gør mester.

 

  1. Få motion

Motion er en fantastisk måde at få øget motivation, øve målrettethed og skabt selvtillid.
Derudover så frigiver kroppen endorfiner – de følsomme hormoner – når du træner

 

  1. Snak med folk

Åbne op for venner og familie. Snak ærligt om hvordan du har det. Du kan også få professionel hjælp hos en psykolog 

 

  1. Husk at alle laver fejl

Du skal lave fejl for at lære og vokse, så prøv ikke at slå dig selvi hovedet, hvis du glemmer at trykke CTRL + S på en super vigtig opgave. Alle har prøvet det.

 

  1. Fokus på, det du kan ændre

Det er nemt at hænge fast i alle de ting, der er ude af dine hænder, men det hjælper ikke meget. I stedet så forsøg at fokusere din energi på at identificere de ting, der er under din kontrol og prøv at se, hvad du kan gøre ved dem.