Når det kommer til mad, er der ikke meget der kan måle sig md en perfekt stegt bøf. Ligesom det er med det meste kød, så kræver det dog at den er stegt præcist som den skal, hvis det skal være en fornøjelse. Der er i hvert fald ikke mange, der er vilde med at spise en bøf der enten er helt grå eller helt rå. Noget af det bedste du kan opdrive er en ribeye, men den skal stadig steges til perfektion, hvis du skal have den ultimative oplevelse.

Vælg et godt stykke kød

Du kan godt stege en dårlig bøf perfekt, men den bliver aldrig rigtig god, hvad startproduktet ikke var til det. En god bøf koster lidt penge, men det er fordi den er det værd. Det kan være en ide at købe en steg i stedet for en enkelt bøf, da man man på den måde kan skære den som man vil. Bøffer i dagligvarer butikker kan være glimrende, men hvis du virkelig vil kræse, så besøg en slagter eller en webshop som kronekod.dk

Store bøffer er bedst

Der er nogen der mener, at støre bøffer er en rigtig mandeting, og selvom der kan være noget om snakken, så kommer man dog ikke uden om, at man bare får de bedste bøffer, hvis de har en vis størrelse. Vælger du eksempelvis en ribeye, bør den ikke være under 300 gram. En ribeye har en stor overflade, og kræver derfor også noget tykkelse, hvis den ikke skal steges grå. Det er bedre at lave en bøf på 400 gram og dele den, er det er at lave to bøffer på 200 gram.

Brug kun varme pande

Når du er kommet til at stege bøffen er det vigtigt, at du bruger en brandvarm pande. Hvis du gerne vil have en skorpe på den, kan du benytte lidt smør og olie til at stege den i, men den kan også sagtens tørsteges. Bruger du for lav varme risikerer du at koge den i stedet for at stege den.

Brug bare salt og peber

Der er skrøner om at salt trækker saften ud af kødet. Dette er vrøvl, og i en så lille grad, at det ikke har nogen betydning. Så du kan kan roligt bruge både salt og peber. Lad dog vær med at overdrive brugen af krydderier. Er bøffen god behøver du ikke kamuflere smagen med krydderier.

Et minut på cm

Det er naturligvis forskelligt hvor meget vi gerne vil have vores bøffer stegt, men en god tommelfingerregel er, at bøffen skal have et minut på hver side pr. cm den er tyk. Er den ca. 2,5 cm tyk skal den altså have i alt fem minutter, men mange foretrækker et par minutter længere.