Ferien står for døren, og det er allerede tid til at planlægge den næste. Uanset, om du skal på sommerferie, vinterferie eller efterårsferier – eller en hvilken som helst anden form for ferie, er der god grund til at begynde planlægningen i god tid, så ferien bliver så god som muligt. Se her, hvordan du planlægger den helt perfekte ferie.

#1: Lad børnene være med til at bestemme

Hvis børnene skal med på ferie, er det en god idé at lade dem have medbestemmelse i forhold til, hvor ferien skal gå hen. Det er vigtigt, at de føler, de har haft noget at skulle sige, så de ikke bare har en fornemmelse af at blive kastet ind i en bil og kørt til den destination, der udgør ferien.

#2: Vælg den helt rigtige destination

Når I skal på ferie, er det vigtigt, at I vælger den helt rigtige destination. Det kan være en god idé at tage på sommerferie i Danmark, når det er sommer, da det betyder, at I får det meste ud af den danske sommer. Omvendt, kan det være praktisk med en ferie til en solrig og varm destination, når det er vinter, så I får et skud varme i den kolde vintertid – eksempelvis kan en Kenya safari være lige det, I har brug for, når det er koldt herhjemme.

#3: Undersøg området grundigt

Undersøg området grundigt, så I er sikre på, at det er optimalt i forhold til jeres planer. Det duer ikke at bo midt ude på en mark, hvis I ønsker at kunne bade.

#4: Planlæg aktiviteter, når I er afsted

Det er en god idé at planlægge nogle aktiviteter, så I har noget at lave, imens I er afsted. Eksempelvis kan det være praktisk at tage ud og besøge nogle seværdigheder, så I ikke bare kommer til at ligge ved poolen hele dagen.

#5: Overvej grundigt, hvad feriens mål er

Hvad er målet med ferien? Hvis I ønsker at komme helt ned i gear og bare slappe af, kan det være en god idé ikke at planlægge for mange aktiviteter. Omvendt, hvis I ønsker en aktiv ferie, er det vigtigt, at I på forhånd tager jer tid til at planlægge, hvad der skal ske, imens I er afsted.